Alexander Axén klar för Discoverys fotbollssatsning

3 januari 2020 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

En av Sveriges främsta fotbollsexperter, Alexander Axén, är klar för Discovery och storsatsningen på Allsvenskan och Superettan 2020. Alexander Axén gör sin första sändning som studioexpert i FA-cupens stormöte mellan Liverpool och Everton den 5 januari på Dplay.

Allsvenskan och Superettan får ny kostym och flyttar från och med 1 januari in på sin nya hemmaplan, Dplay, där samtliga 480 matcher från Allsvenskan och Superettan visas under året.
Nu är det klart att en av Sveriges mest omtyckta och profilerade experter, Alexander Axén, kommer att jobba med Allsvenskan och Superettan på Discoverys olika plattformar.

- Jag är väldigt glad över att få jobba med Discoverys starka fotbollsinnehåll att få fortsätta utvecklas i den här miljön. För mig som älskar fotboll har Discovery dessutom otroligt spännande rättigheter som Allsvenskan och Superettan, Europa League, engelska ligacupen, FA-Cupen, säger Alexander Axén, expertkommentator på Discovery Networks Sweden.

Alexander Axén kommer främst att vara expertkommentator under de allsvenska sändningarna på Dplay men kommer även att arbeta med Superettan, Europa League, FA-cupen, engelska ligacupen med mera. Alexander Axén gör sin första sändning som studioexpert i FA-cupens Merseyderby mellan Liverpool och Everton den 5 januari på Dplay.

- Discovery har sitt största idrottsår någonsin framför sig med mängder av starka rättigheter och då känns det tryggt att Alexander Axén har valt att komma till oss. Alexander är en av de mest uppskattade fotbollsexperterna i landet och med innehåll som Allsvenskan, Superettan, Europa League, FA-cupen och ligacupen är vi övertygade om att han kommer att bidra till att göra våra sändningar ännu bättre, säger Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks Sweden.

Discovery Networks äger de exklusiva rättigheterna till Allsvenskan och Superettan i ett avtal som sträcker fram sig fram till 2025.

Kontakter

Martin Nersing

PR specialist sport

Pressansvarig sport för bland annat Allsvenskan/Superettan och OS. Samt pressansvar för Superstars o...