Discovery+ tar tittarfavoriten och succén Naked Attraction till Sverige

8 mars 2022

Dejtingprogrammet Naked Attraction har tagit världen med storm. Här söker man kärleken under kittlande förutsättningar - genom att dejta i omvänd ordning och bli introducerad för en potentiell och spritt språngande naken partner. Naked Attraction har gjort stor succé i flertalet länder, som ett program som lyfter och hyllar alla kroppars unika skönhet och därmed bryter fördomar kring kroppsideal och normer. Snart kommer äntligen en svensk version av den omtalade tittarsuccén! discovery+ ligger nämligen i startgroparna att spela in Naked Attraction Sverige.

Programmet som alla pratar om kommer äntligen till Sverige när discovery+ lanserar en svensk version. Naked Attraction är programmet där planerandet av en perfekt första dejten-outfit inte spelar någon roll. I stället är det den nakna kroppen som står i fokus. Vi befinner oss långt från den putsade digitala personan, som presenteras i sociala medier på t ex Tinder eller i Instagramvärlden. Här premieras istället alla utseenden och nakenhet avdramatiseras.

Aurora Brännström, sexualupplysare vid RFSU, som ingår i redaktionen och castingprocessen, framhäver programmets budskap:

- Jag ser att Naked Attraction Sverige har stor potential att nyansera debatten om ouppnåeliga eller osunda kroppsideal samt att programmet kan visa en motvikt till en ytlig dejtingvärld. Det känns lite som ett revolutionerande koncept med den positiva och lustfyllda tonen i kontrast till mycket annat i media och vårt samhälle idag.

Den brittiska förlagan skapades med syfte att undersöka huruvida vi kan lita på våra primala instinkter för att hitta en lämplig partner. I tusentals år har människan baserat sitt val av partner på dessa instinkter, men med tiden har yttre faktorer börjat påverka våra val. Sociala medier tenderar ofta att förmedla orealistiska skönhetsideal, vilket kan påverka synen på vad som anses vara attraktivt. Att finna kärleken i en dejtingvärld präglad av filter, fasader och många val kan därmed vara svårt. Enligt en del psykologer och forskare hade det varit enklare att finna den rätta om vi kan gå rakt på den nakna sanningen. 

I Naked Attraction ska en deltagare välja en dejt bland potentiella kandidater, som står helt avklädda bakom en vägg. Bit för bit hissas väggen upp och den som väljer baserar sina val på instinktiva preferenser. Programmet blev en omedelbar succé i England, men även Finland, Tyskland, Danmark, Italien, Polen och Norge har spelat in omtalade och hyllade versioner av programmet.

- Naked Attraction har erövrat världen och vi är mycket stolta över att ta succén till Sverige. Naket är något helt naturligt men likväl något som skapar starka reaktioner. Det finns en skev bild av vad som anses vara ideal idag. Med Naked Attraction Sverige vill vi avdramatisera nakenhet samt visa på bredden och olikheter. Det här är ett väldigt omtyckt program, med ett viktigt budskap - alla är olika, både på insidan och utsidan. Vi ser fram emot ett varmt, härligt och avväpnande program med modiga deltagare som ofiltrerat vågar visa upp sina olikheter och vara stolta över sina kroppar, säger Ulrika Bokstad, exekutiv producent för Naked Attraction SverigeDiscovery Networks Sweden.

Castinprocessen har precis påbörjats och inspelningarna inleds inom kort. Naked Attraction Sverige produceras av Baluba, som bland annat står bakom SVT-succén Gift vid första ögonkastet, med Karin Victorin, producent, samt Mia Berg, exekutiv producent, för sändning på discovery+ senare i år.

Kontakter

Mathilde Albinsson

PR Manager Sweden