Stjärnskotten Gustav Lindh och Clara Christiansson Drake i verklighetsbaserad dramathriller av FLX för discovery+

14 september 2021

  • Nytt discovery+ original baserat på omtalade boken Hur man löser ett spaningsmord
  • Dramathriller från FLX (Störst av allt, Kärlek & Anarki), manusförfattare Oskar Söderlund (Kristallen-nominerade Snabba Cash) och regissör Gustav Möller (Danmarks Oscars-bidrag Den skyldige)
  • Gustav Lindh (Älska mig) och Clara Christiansson Drake (Gösta) bland huvudrollerna
  • discovery+ utökar med fler originalserier, däribland Alla utom vi, Udda veckor, Pappas pojkar, Mäklarna, Dumpad och en ny dramathriller baserad på boken Hur man löser ett spaningsmord

Med avstamp i den omtalade boken Hur man löser ett spaningsmord skapar nu två av Sveriges starkaste dramanamn, manusförfattaren Oskar Söderlund (Snabba Cash) och regissören Gustav Möller (Den skyldige), en dramathriller baserad på ett uppmärksammat svenskt rättsfall. Det nya discovery+ originalet är en dramaserie i fem delar med Gustav Lindh och Clara Christiansson Drake bland huvudrollerna, producerad av FLX (Störst av Allt, Kärlek & Anarki) med planerad premiär på discovery+ under 2022.

Det nya discovery+ originalet, skapat av manusförfattare Oskar Söderlund (Snabba Cash) och regissör Gustav Möller (Danmarks Oscars-bidrag Den skyldige) och producerat av FLX, är en psykologisk dramathriller i fem delar om hur en gammal släktfejd och ung himlastormande kärlek leder till en familjetragedi med dödlig utgång. Historien är baserad på journalist Joakim Palmkvists bok Hur man löser ett spaningsmord, som handlar om när en Missing People-volontär på eget bevåg började utreda och så småningom löste det uppmärksammade mordfallet i Förlösa år 2012.

- När vi läste Joakim Palmkvists bok såg vi direkt potentialen till en unik tv-serie, säger Gustav Möller och Oskar Söderlund. En dramatisering erbjuder en väg in i den här berättelsen som inte ryms i nyhetsflödet. Vi vill bortom rubriker om våldsamma detaljer och spekulation, för att istället fördjupa oss i det psykologiska och allmänmänskliga i den här till synes ofattbara historien.

I två av huvudrollerna ses Clara Christiansson Drake och Gustav Lindh. Clara Christansson Drake fick sitt genombrott redan som 14-åring i filmen Faro och har därefter gjort roller i rosade tv-serier som Gåsmamman och Gösta. Gustav Lindh, känd från hyllade produktioner som Älska mig och Hjärter Dam, blev utsedd till ”shooting star" på Berlins filmfestival tidigare i år och är till våren aktuell i sin första internationella storfilm The Northman med stjärnor som Nicole Kidman och Willem Dafoe.

- Gustav och Oskar bokstavligen knockade oss när de presenterade sina visioner, säger Anne Appelberg, exekutiv producent på Discovery Networks Sweden. Det är med stolthet vi ser det här fantastiska teamet – FLX, kreatörer, cast, alla – med varsam hand berätta den här gripande historien, med alla de lager och nyanser som den bär på.

discovery+ originalet är skapat av huvudförfattare Oskar Söderlund och regissör Gustav Möller, som regisserar alla fem avsnitt. Serien produceras av Anna Carlsten och Caroline Landerberg/FLX för discovery+, i samproduktion med Film i Skåne och ReInvent Studios. Inspelningen pågår just nu i Skåne.

- Att få möjligheten att berätta den här historien tillsammans med Sveriges mest begåvade och rosade kreatörer och skådespelare är en ynnest, och tar oss till en helt ny nivå och position i vår satsning på originalproduktioner och dramaserier, säger Axel Eriksson, VP Content and Programming på Discovery Networks Sweden.

FLX är ett av Skandinaviens snabbast växande produktionsbolag inom TV-drama, långfilm, reklam och branded content och bakom serier som Störst av allt, Kärlek och anarki, Fartblinda, Bonusfamiljen 4, och Solsidan 7, samt kommande produktioner så som Den osannolika mördaren, Folk med ångest, Vi i villa, och filmerna Dag för dag och Comedy queen.

Kontakter

Charlotte Frykman

PR specialist

Pressansvarig för Mörkt hjärta, Över Atlanten, Alla mot alla med Filip och Fredrik, Behandlingen, Ve...