100 dagar kvar till Olympiska spelen i Paris 2024

17 april 2024

  • Med över 5 000 timmar av livesport som sänds på Max, discovery+ och Eurosport fortsätter Warner Bros. Discovery att vara "Home of the Olympics" och det enda stället att se varje ögonblick från Paris 2024.

  • Från hjärtat av Paris sänder Karin Frick, Jonas Karlsson och Jessica Almenäs från morgon till kväll.

  • Unikt samarbete med Looney Tunes tar de Olympiska spelen till en yngre publik.

Olympiska sommarspelen 2024 närmar sig med stormsteg och med de exklusiva live-sändningsrättigheterna fortsätter Warner Bros. Discovery att vara hemmaplan för de Olympiska spelen som denna gång arrangeras i Paris.

Inför och under sommarens Olympiska spel i Paris står Max, Kanal 5 och Eurosport i centrum som “Home of the Olympics” i Sverige, och på så sätt garanterar Warner Bros. Discovery det svenska folket att följa med när inhemska medaljhopp såsom Armand Duplantis, Sarah Sjöström och Daniel Ståhl gör upp om guldmedaljerna.

På Max tar du del av varje ögonblick från Paris 2024, från morgon till kväll, och varje dag summeras live-sändningarna med höjdpunkter och potentiella historiska ögonblick i studion direkt från Paris. Veteranerna och tillika programledarna Karin Frick, Jonas Karlsson och Jessica Almenäs leder tittarna genom hela mästerskapens gång.

Sedan tidigare står det klart att OS-hjältarna Carolina Klüft, Therese Alshammar, Kim Andersson och Matilda Boson kliver in som experter för Warner Bros. Discovery och ytterligare experter kommer att kommuniceras inom kort. 

För att markera 100 dagar kvar till sommarens stora sportevenemang avslöjar nu Warner Bros. Discovery att Hotel Raphael, beläget mitt i hjärtat av Paris, blir mästerskapets “WBD house” från vilket det kommer att levereras de mest uppslukande Olympiska spelen som någonsin setts.  

 - Sommarspelen i Paris har alla förutsättningar att bli något alldeles speciellt. Vi ser fram emot att få guida den svenska tv-publiken genom de största liveögonblicken via OS-studion på Kanal 5 och Max, som håller öppet från tidig morgon till sen kväll. På Max kan tittarna dessutom själva handplocka exakt vilka sporter och grenar de vill följa och skräddarsy sin egna OS-upplevelse. Även Eurosport-kanalerna finns med som komplement, säger Maja Kjellman, Sports Director Warner Bros. Discovery Sverige.

Max, discovery+ och Eurosport-tittare över hela Europa kommer att tas med och uppleva sommarens historiska ögonblick på nära håll från “WBD house” och från Hotel Raphael.  

Totalt kommer “WBD House” bestå av fyra studios som nyttjas av produktionsteam från Sverige, Storbritannien, Frankrike, Polen, Italien och Tyskland samt tre stand-up-positioner varav en kommer att användas av WBD:s globala nyhetskanal CNN och livesändningar för Spanien, Finland och Danmark. All bevakning från Hotel Raphael kommer att koppla samman dess nav i Europa och USA med innehåll som hanteras och kureras över det globala WBD-nätverket.  

Starta uppladdningen inför sommarens stora sportäventyr redan nu

För den som vill börja uppladdningen inför Olympiska spelen i Paris 2024 redan nu kommer Eurosport från och med i dag att släppa veckoprogrammet The Power of the Olympics där några av de största namnen från sommarens spel i Paris intervjuas gällande deras väg till sommarens äventyr.   

Eurosport släpper även originaldokumentären Paris: La vie Sportive som påminner om Paris historiska och unika förhållande till sport under de 100 år sedan Paris var värd för de Olympiska spelen 1924. Den legendariske fotbollsspelaren Thierry Henry står bakom berättarrösten.  

Och för den som inte kan få nog av uppladdning inför Olympiska spelen i Paris finns även dokumentärserien Chasing Glory där tittaren bland annat får följa med Norges klarast lysande stjärna i Karsten Warholm när han tar sikte mot guldet i Paris. I dokumentärsserien på sex avsnitt får du även följa den första olympiska klättermästaren Janja Garnbret, nederländska breaking-legenden Menno Van Gorp, Storbritanniens snabbaste kvinna någonsin, Dina Asher-Smith, Slovakiske cykelstjärnan Peter Sagan samt den tahitiska surfaren Vahine Fierro. Chasing Glory finns att streama nu på discovery+.  

Warner Bros. Discovery nyttjar sitt stora bibliotek

Fram till, och såväl som under de Olympiska spelen kommer WBD nyttja bredden av sitt nätverk och älskade varumärken för att ta spelen till en ny och yngre publik. Förra månaden tillkännagav WBD samarbetet med Internationella olympiska kommittén för ett konsumentprodukt-program som ska släppas internationellt med Looney Tunes-karaktärerna.   

Med start i april kommer Eurosport att sända en serie avsnitt av Sports Made Simple presenterade av Snurre Sprätt som kommer att förklara och förenkla några av sporterna som kommer synas i Paris. I Snurre Sprätts oefterhärmliga stil går han igenom grunderna i 4x100 meter stafett, tennis, breakdance, volleyboll och gymnastik. 

- Idag markerar 100 dagar kvar till dess att OS återvänder till Europa och den sista nedräkningen till Paris 2024 börjar. I år kommer vi att ha ännu fler livetimmar av action, mer originalinnehåll och icke-liveprogram för att hålla fansen engagerade samtidigt som vi har den bästa storytelling-motorn för att fortsätta servera sportfans med action dygnet runt, säger Scott Young, Group SVP Content, Production and Business Operations at Warner Bros. Dicovery.  

Warner Bros. Discovery har exklusiva rättigheter till all live-action från Paris 2024. Från 2026 till 2032 har Warner Bros. Discovery och SVT gemensamma rättigheter till livesändningar från olympiska spelen enligt ett separat avtal med Internationella Olympiska Kommittén (IOC) och European Broadcasting Union (EBU).   

Olympiska sommarspelen 2024 markerar det trettiotredje sommarspelen och tar vid 26 juli och fortgår till 11 augusti. Frankrike står som värd för tredje gången och sommarspelen blir det första i historien som kommer ha lika många män som kvinnor bland de tävlande.

Kontakter

Johan Björck

PR Specialist

Sport, Alla mot Alla, Superstars, Smartare än en femteklassare, Över Atlanten, Älskar, älskar inteSenaste nytt