Av, för och med kvinnor på internationella kvinnodagen – hos Warner Bros. Discovery

8 mars 2024

Framstående programledare, skådespelare, sportexperter och entreprenörer. Rosade, hyllade, prisbelönade, omtalade, inflytelserika och eftertraktade. Listan över Warner. Bros Discoverys kvinnliga profiler och deras meriter är lång. Dagen till ära lyfter vi den aldrig sinande strömmen av prominenta kvinnor – på Kanal 5, HBO Max och discovery+.

Warner Bros. Discovery huserar en rad framstående och inflytelserika kvinnliga profiler, i allt från smarta och omtyckta realityserier till nervkittlande underhållningsprogram och rosade dramaserier, samt i form av idrottsstjärnor, kommentatorer och studioexperter. I samband med den internationella kvinnodagen den 8 mars hyllar vi en kavalkad av program som finns att se på Warner Bros. Discoverys plattformar - Kanal 5, HBO Max och discovery+, med kvinnor i fokus som på olika sätt underhåller, påverkar, belyser och berör.

Se våra guldkorn nedan inom vitt skilda genrer som drama, reality, underhållning och sport.

 

NYA PREMIÄRER

The Regime
Streama premiären på HBO Max, nytt avsnitt måndagar (totalt sex avsnitt)

Med Oscarbelönade Kate Winslet i huvudrollen berättar The Regime historien om ett år innanför väggarna till ett modernt europeiskt styre som börjar falla samman. Kansler Elena Vernham (Kate Winslet) har varit isolerad i palatset under lång tid och blir alltmer paranoid och instabil. Hon hittar en oväntad bundsförvant i soldaten Herbert Zubak (Matthias Schoenaerts), en oförutsägbar och våldsam man. Under Zubaks inflytande smider Elena planer på att stärka sitt järngrepp medan oroligheterna ökar både i palatset och runtom i landet. Seriens ensemble inkluderar Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Guillaume Gallienne, Andrea Riseborough, Martha Plimpton och Hugh Grant. Serien är skriven av Will Tracy och regisserad av Stephen Frears och Jessica Hobbs.

Wonka
Tillgänglig från 8 mars på HBO Max

Wonka är en berusande blandning av magi och musik, kaos och känslor, allt berättat med stora mängder kärlek och humor. Med Timothée Chalamet i huvudrollen och Calah Lane som Noodles introducerar detta levande och storslagna äventyr publiken för en ung Willy Wonka och historien om hur han blev världens största uppfinnare, magiker och chokladmakare. 

The Girls On The Bus
Premiär 14 mars på HBO Max

The Girls on the Bus är en komedi och karaktärsdrivet drama som är inspirerat av ett kapitel i Amy Chozicks bok ”Chasing Hillary”. Serien berättar om fyra kvinnliga journalister som följer varje steg i en parad av presidentkandidater med bristfällig karaktär. I huvudrollerna ser vi Melissa Benoist, Carla Gugino, Natasha Behnam och Christina Elmore.

Älskar, älskar inte
Torsdagar kl 21.00 på Kanal 5 och discovery+

Älskar, älskar inte möter vi svenskar som förälskat sig i någon från ett annat land. Nu planerar partnern att flytta till Sverige för kärlekens skull och det är dags att bygga ett liv tillsammans. Överlever kärleken den stora förändringen och kulturkrocken? Nytt för årets säsong är att allas vår Agneta Sjödin programleder.

Superstars
Måndagar kl 21.00 på Kanal 5 och discovery+

Sex av Sveriges främsta atleter möts på vackra Cypern för att göra upp om vem som blir årets vinnare i Superstars. Programleder gör Jessica Almenäs och årets deltagare som gör upp om Superstars-pokalen är bl.a Linnéa Claeson, Hedvig Lindahl och Johanna Ojala.

Över Atlanten
Tisdagar kl 21.00 på Kanal 5 och discovery+

Sex kända svenskar korsar Atlanten. Denna gång med Rio de Janeiro som slutdestination. Bland de modiga seglarna som möter storm och rengoväder finns Jessica Andersson och Malin Gramer.

Välkommen till Köping
Onsdagar kl 21.00 på Kanal 5 och discovery+

Följ med på besök hos det underbara kompisgänget, och Köpings egen "leading lady" Linda Hammar. Vi hänger med gamla bekanta som Åke och Sofia och nya vänner som Johan i vardag och fest, glädje och sorg.

Jeopardy!
Måndagar kl 20.00 på Kanal 5 och discovery+

I den här säsongen av tittarsuccén gör bland andra Ann Söderlund, Hanna Dorsin, Martina Haag, Sanna Lundell, Emma Molin och Claudia Galli Concha upp om vinstpotten som går till välgörenhet.

Gränsbevakarna Sverige
Tisdagar kl 20.00 på Kanal 5 och discovery+

Tusentals människor passerar varje dag Sveriges gränser. Medverkar gör bland andra Olivia och Mimmi som tillsammans med kollegor som tulltjänstemän, utredare, spanare och hundförare dagligen säkrar Sveriges gränser, hamnar och flygplatser.

Alla mot alla
Måndag - torsdag kl 22.00 på Kanal 5 och discovery+

Ebba Kleberg von Sydow, Lotta Lundgren, Emma Knyckare, Gry Forsell, Jennifer kücükaslan, Josefin Johansson och Bea Uusma är några av de folkkära kändisar som sätter allmänbildningen på prov på de mest oväntade och underhållande sätt i säsong 11. 

Smartare än en femteklassare
Torsdagar kl 20.00 på Kanal 5 och discovery+

Sofia Ståhl, Emma Peters, Emma Molin och Claudia Galli Concha är några av de folkkära svenskar som sätter sig i skolbänken och ställs mot varandra i duell med hjälp av briljanta femteklassare. 

 

HÖJDPUNKTER ATT SE BINGA - OM OCH OM IGEN

True Detective: Night Country
Streamar på HBO Max

När den långa vinternatten faller i Ennis, Alaska, försvinner de åtta männen som driver Tsalal Arctic Research Station spårlöst. För att lösa fallet måste detektiverna Liz Danvers (Jodie Foster) och Evangeline Navarro (Kali Reis) konfrontera mörkret de själva bär inom sig och gräva i de hemsökta sanningarna som ligger begravda under den eviga isen.

Imperiet Bianca
Streamar på HBO Max och discovery+

Hyllad, omtalad och omdiskuterad. Bianca Ingrosso är en prisad och framgångsrik entreprenör och en av Sveriges främsta influerare, tv-personligheter och programledare. Den exklusiva dokumentärserien Imperiet Bianca ger en inblick i Bianca Ingrossos väg till att bli den framgångsrika entreprenören hon är i dag, och vi får följa hur hon tillsammans med sitt team lägger all tid och kraft på att bygga ett imperium från grunden. Imperiet Bianca blev den mest sedda titeln inom kategorin dokumentär som har haft premiär under året på HBO Max och discovery+.

Barbie
Streamar på HBO Max

Om du lever i Barbieland är du en perfekt person på en perfekt plats. Om du inte genomgår en existentiell kris. Eller om du är en Ken. Från Oscar-nominerade författaren/regissören Greta Gerwig (Little Women) kommer Barbie, med Oscar-nominerade Margot Robbie (Bombshell) och Ryan Gosling (La La Land) som Barbie och Ken.

The Last of us
Streamar på HBO Max

The Last of Us utspelar sig tjugo år efter att den moderna civilisationen har blivit förstörd. Joel, en härdad överlevare, får i uppdrag att smuggla ut 14-åriga Ellie (Bella Ramsey) från en hårt reglerad karantänzon. Vad som till en början verkar vara ett enkelt jobb förvandlas snart till en brutal och förkrossande resa där de måste lita på varandra för att överleva.

Succession
Streamar på HBO Max

 I Succession, skapad av Jesse Armstrong, följer vi familjen Roy – patriarken Logan Roy (Brian Cox) och hans fyra vuxna barn Kendall (Jeremy Strong), Siobhan (Sarah Snook), Roman (Kieran Culkin) och Connor (Alan Ruck) – och deras kamp om makten och komplicerade familjedynamik.

Euphoria
Streamar på HBO Max

På livets snåriga vägar i East Highland försöker 17-åriga Rue (Zendaya) hitta hopp samtidigt som hon kämpar med kärleken, förlust och missbruk.

 

KOMMANDE SPORTHÖJDPUNKTER

Allsvenskan, Superettan, PGA-touren och Olympiska spelen i Paris 2024 är bara några av de exklusiva sporträttigheterna i Warner Bros. Discovery breda sportportfölj som varje år genererar flera tusentals sporttimmar till tittarna. I samtliga rättigheter ser du några av Sveriges mest framstående sportprofiler i Karin Frick, Petra Svensson, Camilla Nordlund, Jessica Almenäs, Maria Strandlund, Isabel Boltenstern, Emelie Zaar Ölander, My Leander, Adelisa Grabus och Irma Helin Zibanejad varav sistnämnde nyligen röstades fram till Årets kommentator i Guldskölden 2024.

 

FLER PREMIÄRER ATT SE FRAM EMOT

Wahlgrens värld
Säsong 15, premiär 2024.

Det superrosade programmet, flerfaldigt nominerat och belönat, med en vår mest inflytelserika och folkkära profil i spetsen, Pernilla Wahlgren. Allt kan hända i Wahlgrens Värld, där Pernilla öppenhjärtigt bjuder in tittarna att följa hennes liv, där känslorna går på högvarv och ingen dag är den andra lik. 

Naked Attraction
Säsong 2, premiär 2024.

När den första dejten börjar med den nakna sanningen. Programleder gör den ständiga favoriten Sofia Wistam.

House of the Dragon
Säsong 2, premiär sommaren 2024.

Säsong 2 tar vid där säsong 1 slutade: En familj splittrad över den kungliga tronföljden är på väg mot ett inbördeskrig. I huvudrollerna ser vi bland andra Emma D'Arcy och Olivia Cooke.Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

pressdesk