Boomerang byter namn till Cartoonito från och med 4 september 2023

1 september 2023

Boomerang i Sverige blir Cartoonito den 4 september – med det bästa från Boomerang och många spännande nya serier fyllda med fler skratt, fler äventyr och fler vänner.

Se introduktionen till Cartoonito här

Det finns fortfarande mycket utrymme för tidigare Boomerang-favoriter som Tom & Jerry, Mr Bean och Masha och Björnen bredvid nyare bekantskaper som Thomas och vännerna och Spindeln Lucas. Cartoonito för allt detta samman – och samtidigt får helt nya serier plats, som Batbilarna, Snurre Sprätt Byggare och Universella Ella – till att börja med – och erbjuder ett brett programutbud späckat med nya vänner, garanterat många skratt och spännande äventyr för hela familjen.

Med program som tar fasta på kreativitet, lagarbete och inkludering vill Cartoonito hjälpa alla barn att ta tillvara sin egen unika person och samtidigt uppmuntra barn att umgås med varandra på ett empatiskt, respektfullt och ärligt sätt.

- Vi har mycket att fira under detta 100:e år av Warner Bros., inklusive lanseringen av vårt programutbud för barn i förskoleåldern – Cartoonito i hela EMEA-regionen. Vi ser med spänning fram emot att expandera till länder som Sverige, Danmark, Norge, Turkiet, Grekland, Cypern samt Mellanöstern och Nordafrika. Cartoonito erbjuder en trygg plats där man hittar roliga, engagerande och kulturellt relevanta berättelser. Cartoonito står för individualism och originalitet och är ett ställe där barn och deras familjer kan träffa på trogna figurer och vänner, höra historier berättade av välkända röster, se helt nya originalserier, och få sig många, många skratt, säger Vanessa Brookman, Senior Vice President, Kids & Family EMEA på Warner Bros. Discovery.

Sevärda serier som kan ses i Cartoonitos programtablå innefattar:

Batbilarna – Producerad av Warner Bros. Animation. Batbilarna är DC:s första Batman-serie för förskolebarn någonsin, där de yngre tittarna får uppleva hög fart och livfull datoranimation (CGI). De yngre barnen och deras familjer får följa med ett fantastiskt team av superfordon – Bam (Batmobilen), Bibi (Batgirlmotorcykeln), Redbird (Robins racerbil), Buff (Batlastbilen) och Batwing Jetplan – när de hjälper Batman, Batgirl och Robin att trygga Gotham Citys gator. Oavsett om det handlar om att möta Zoom-legionen eller en av Gotham Citys ökända superskurkar kommer Batbilarna att rädda dagen med hjälp av sina fantastiska prylar och sitt mycket kreativa lagarbete.

Snurre Sprätt Byggare – Är en ny serie för förskolebarn som är producerad av Warner Bros. Animation. Det är den första i sitt slag i Looney Tunes-historien som kombinerar galna upptåg, humor, farsliknande situationer med ikoniska figurer och modernt lärande där individen sätts i främsta rummet. Allt som allt främjar det barnens fascination kring byggande och design och hjälper förskolebarn att utveckla nödvändiga färdigheter som självförverkligande, problemlösning, samarbetsförmåga, kommunikation, samt vetenskapligt och matematiskt tänkande. I serien är Snurre och Lola chefer över Snurre Sprätt Byggares byggpersonal som består av Daffy, Pelle, Pip och flera bekanta Looney-ansikten. Tillsammans hjälper teamet invånarna i Looneyburg med deras galna byggprojekt. Oavsett om de bygger en nervkittlande ny racerbana eller lagar en helt otrolig efterrätt är inget jobb för stort eller för knäppt för Snurre Sprätt Byggare. De arbetar tillsammans i ett team och använder häftiga looney-verktyg och trimmade fordon för att lyckas.

Interstellar Ella – En 3D-animerad serie späckad med action, humor och rymdäventyr där Ella och hennes vänner upptäcker häftiga saker om kometer, planeter och alla fantastiska saker som utgör deras hem, Vintergatan. Producerad av belgiska Fabrique Fantastique och kanadensiska Apartment 11.

Spindeln Lucas - En ny datoranimerad serie från Fresh TV i samarbete med WexWorks Media där CAKE hanterar internationell distribution. Serien baseras på en viral YouTube-hit som följer en söt liten spindel på äventyr där Lucas och hans vänner försöker ta sig fram på bästa sätt i den stora, stora värld som de befinner sig i.

Mush-Mush och Svampinjonerna – Producerad av franska La Cabane och belgiska Thuristar i samarbete med CAKE. Mush-Mush och Svampinjonerna är en ny serie som följer de gulliga svampinjonerna när de ger sig av på en resa mot skojigare svamptider! Det är inte alltid så lätt för de pyttesmå skogsväktarna att växa upp, men i sällskap av varandra blir varje dag en glädjens dag. Serien har skapats av Elfriede de Rooster och regisserats av Joeri Christiaen.

Thomas och vännerna – Från Mattel Television. Thomas och vännerna bjuder in alla barn i förskoleålder att följa med världens främsta tanklok och hans vänner på det fånigaste och mest musikaliska äventyret hittills. Serien är producerad i livfull 2D-animation i samarbete med Corus Entertainments Nelvana Studio och har fem unga motorer i de främsta rollerna: Thomas, hans bästa vän Percy, rivalen Diesel, äventyrliga världsresenären Nia och ett helt nytt elektriskt höghastighetståg, Kana.

Cartoonito finns tillgänglig som betalkanal på Telia, Allente, Telenor, Tele2 och Sappa i Sverige från 4 september 2023.

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

Pressdesk

För generella frågor till WBD pressavdelning.


Senaste nytt