Flera Kanal 5-program och -profiler nominerade till Kristallen 2023

17 augusti 2023 - Senast uppdaterad 23 augusti 2023

Flera tittarsuccéer från Kanal 5 och discovery+ har chans att vinna kristallenstatyetter på årets Kristallengala. Bianca Ingrosso är nominerad till Årets kvinnliga programledare samtidigt som BIANCA har chans att ro hem Årets underhållningsprogram. BIANCA tävlar där bland annat mot Filip och Fredriks tittarsuccé Alla mot alla som återigen är nominerat. Vinnarna av det prestigefyllda tv-priset Kristallen utses 28 augusti på Cirkus i Stockholm och galan sänds på SVT.

Joakim Lundell som vann årets program 2020 och tittarnas favorit 2021 o 2022 har chansen att utses till Årets manliga programledare och är nominerad med Spökjakt i kategorin Tittarnas favoritprogram. Dessutom är Pernillla Wahlgren nominerad som Årets tv-personlighet. Sammanlagt har Warner Bros. Discovery elva nomineringar i tio olika kategorier.

- Vi vill verkligen passa på att rikta ett enormt stort tack till alla som gjort det här TV-året så extraordinärt. "Nöden är uppfinningarnas moder", sa Platon. Det är i kris som kreativitet betyder något. Om det är något som svensk TV-industri just nu och med all säkerhet framgent visar prov på så är det förmågan att leverera fantastiskt innehåll, i motvind och med begränsade resurser. Stort grattis till ALLA nominerade, och tusen tack till alla framför och bakom kameran - utan er är Kanal 5 och svensk TV ingenting, säger Axel Eriksson, VP Content and Programming och Lena Strandner, Program director på Warner Bros. Discovery.

Kristallen 2023 avgörs den 28 augusti och galan sänds på SVT.

Nedan listas samtliga Warner Bros. Discoverys nomineringar för Kanal 5 och discovery+.

 

Tittarnas favoritprogram: Spökjakt

Produceras av ITV Studios

Jocke och Jonna Lundell besöker Europas mest hemsökta byggnader och platser tillsammans med Danjal, spökjägarduon Tony och Niklas, mediet Andreas och vännen Johanna.

 

Årets kärleksreality: Älskar, älskar inte

Produceras av: Dare Television

Vi möter svenskar som förälskat sig i någon från ett annat land. Nu planerar partnern att flytta till Sverige för kärlekens skull och det är dags att bygga ett liv tillsammans. Överlever kärleken den stora förändringen och kulturkrocken?

 

Årets livsstilsprogram: Vem tror du att du är

Produceras av: Warner Bros ITVP

Nio kända svenskar beger sig iväg på sitt livs resa på jakt efter sina rötter. Agneta Sjödin, Börje Salming, Niklas Ekstedt, Krister Henriksson, Jill Johnson, Lars Lerin, Marianne Mörck, Petter Alexis Askergren och Cecilia Frode får tillsammans med experter ta del av gripande livsöden som är del av deras ursprung.

 

Årets realityprogram: Gränsbevakarna

Produceras av Alaska

Tusentals människor passerar varje dag Sveriges gränser. Vi följer tulltjänstemän, utredare, spanare och hundförare som dagligen säkrar Sveriges gränser, hamnar och flygplatser.

 

Årets sportproduktion: Allsvenskan

Produceras av Warner Bros. Discovery

 

Årets tävlingsreality: Kompani Svan

Produceras av Strix Television

Kända svenskar mönstrar på för att tränas av Gunde Svan, Mikael Tornving och svensk militär på boot camp. Det krävs en vilja av stål - och blod, svett och tårar.

 

Årets underhållningsprogram: Alla mot alla med Filip och Fredrik

Produceras av Nexiko

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson samlar några av våra mest folkkära kändisar och sätter deras allmänbildning på prov på de mest oväntade och underhållande sätt.

 

Årets underhållningsprogram: BIANCA

Produceras av Monkberry

Filterlöst och oväntat när Bianca Ingrosso bjuder in svenska och internationella stjärnor till Sveriges nya stora talkshow – BIANCA.

 

Årets kvinnliga programledare: Bianca Ingrosso

Årets manliga programledare: Joakim Lundell

Årets tv-personlighet: Pernilla Wahlgren / Wahlgrens värld

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

Pressdesk

För generella frågor till WBD pressavdelning.