Folkkära komikern Anders Jansson programleder när storslagna underhållningsprogrammet The Floor får premiär i höst på Kanal 5 och Max

13 maj 2024

1 miljon kronor att spela om. 100 deltagare och lika många ämnen. Ett gigantiskt LED-golv där deltagarna möts ansikte mot ansikte i episka dueller för att erövra golvet och slutligen kora en ensam vinnare som tar hem allt. Det är premisserna för det storslagna internationella succéformatet The Floor som får premiär i höst på Kanal 5 och Max. Det stora underhållningsprogrammet som är baserad på den Nederländska succén The Floor produceras av Jarowskij och inspelningarna sker i Nederländerna och i Talpa Studios. Programleder tittarsuccén gör ingen mindre än hyllade och folkkära komikern och skådespelaren Anders Jansson. 

The Floor Sverige är baserat på den nederländska tittarsuccén The Floor som har blivit en stor internationell succé och tittarfavorit i flertalet länder såsom USA och Frankrike. När det storslagna underhållningsprogrammet med miljonpublik utomlands anländer till Sverige och Warner Bros. Discovery görs det i ledning av den hyllade och folkkära komikern tillika skådespelaren Anders Jansson

- The Floor är ett jättekul program. Rappt, roligt och lätt för hela familjen att vara med och tävla därhemma. Sen älskar jag ju att prata med människor vilket jag verkligen kommer få göra i detta program. Att också få vara med och lansera ett helt nytt program är såklart även det triggande säger, Anders Jansson.

The Floor är ett storslaget familjeunderhållningsprogram där 100 tävlande svenskar möts i dueller på ett gigantiskt LED-golv uppdelat i hundra lika stora rutor som var och en representerar en person och ett kunskapsområde.  

Vid start av varje avsnitt väljs en utmanare slumpmässigt ut och får en överblick över golvet, närliggande motståndare och deras ämnen. Utmanaren väljer nu en motståndare för att gå head-to-head i en episk duell i motståndarens kategori där vinnaren tar över förlorarens ruta och vinner värdefull mark när de utökar sitt teritorium.

Det storslagna underhållningsprogrammet pågår över en hel säsongen. Den som innehar flest antal rutor i slutet av varje avsnitt tilldelas en prispott men den person som slutligen kontrollerar hela golvet vinner The Floor 2024 och kammar hem en storslagen prissumma. 

-The Floor är ett storslaget underhållningsprogram som samlar och engagerar hela familjen. Tävlingsprogrammet är helt olik all annan underhållning som tidigare introducerats i svensk tv. Från det mäktiga golvet till alla fantastiska deltagare som under press ska leverera kunskap på kunskap. Att det just är Anders Jansson som programleder denna stora satsning känns hur tryggt som helst säger, Anne Appelberg, exekutiv producent The Floor Sverige för Warner Bros. Discovery. 

The Floor Sverige är baserad på originalformatet The Floor skapat av Talpa Studios. Den svenska versionen, som spelas in i Nederländerna och produceras av Jarowskij får premiär i höst på Kanal 5 och Max.

Kontakter

Johan Björck

PR Specialist

Sport, Alla mot Alla, Superstars, Smartare än en femteklassare, Över Atlanten, Älskar, älskar inte