Gå till huvudinnehåll

Fullspäckad höst på Max och Kanal 5 med sprudlande underhållning för alla tillfällen

27 augusti 2024

Höstpremiärerna på Max och Kanal 5 bjuder på folkkära tittarfavoriter, kittlande äventyr och nya program. 

Mikael Tornving rivstartar premiärveckan med kunskapsberikande Jeopardy! som följs av den nya game-showen The Floor Sverige och sedan tar Gurra Krantz över rodret för att guida en ny grupp i Över Atlanten. Veckan bjuder även på ett otroligt 11 000 kilometer race över en hel kontinent med bland andra Felix Herngren, Emil Henrohn och Eva Röse i storsatsningen Race Across The World Sverige. Vi får dramatiska bilder från verkligheten i Fångat på Polisens Kamera och möter tio nya rekryter i Kompani Svan. Wahlgrens värld är tillbaka med en ny säsong där tittarna bjuds in bakom kulisserna på Pernilla och Christians resa till altaret. 

Under hösten har även efterlängtade The Penguin med Colin Farrell i huvudrollen och Dune: Prophecy från Dune-universumet premiär på Max.

Detta och mycket mer finns att se fram emot när Max och Kanal 5 välkomnar tittarna till en höst fylld av underhållning.

Höstens höjdpunkter på Max och Kanal 5

Premiärer, storsatsningar och tittarfavoriter är delar av innehållet som Warner Bros. Discovery erbjuder på Max och Kanal 5 i höst. Nedan hittar du ett urval av premiärer och kommande höjdpunkter. 

The Penguin
Den nya serien The Penguin är skapad av Warner Bros. Television och DC Studios. I huvudrollen ser vi Colin Farrell som Oz Cobb (The Penguin), serien i åtta delar är nästa kapitel av Matt Reeves episka superhjältefilm “The Batman” och fokuserar på karaktären som spelas av Farrell i filmen.  

Premiär fredag 20 september på Max, därefter släpps ett avsnitt i veckan på måndagar med start 30 september.  

Wise Guy: David Chase and the Sopranos 
25 år efter att serien först hade premiär, förblir HBO:s banbrytande serie "The Sopranos" ett kulturellt fenomen och en referenspunkt för prestigefylld tv. I WISE GUY: David Chase and The Sopranos utforskar den hyllade filmskaparen Alex Gibney den välkände skaparen och författaren av Sopranos, David Chase, för att belysa hans liv och karriär, samtidigt som han erbjuder en unik inblick i hans enastående arbete med det ikoniska programmet. HBO Originals tvådelade dokumentär är regisserad av Oscarbelönade Alex Gibney (HBO "Going Clear: Scientology and the Prison of Belief" och "The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley").

Premiär 8 september, 2 avsnitt.

My Brilliant Friend 
Baserad på Elena Ferrantes bästsäljande romaner följer My Brilliant Friend, Elena Greco och den viktigaste vännen i hennes liv, Raffaella "Lila" Cerullo. Efter att ha träffats som barn i 1950-talets Neapel, sträcker sig deras berättelse över mer än 60 år och utforskar mysteriet kring Lila – Elenas briljanta bästa vän och, på ett sätt, hennes värsta fiende. Den fjärde delen av historien dyker ner i Elenas och Lilas vuxenliv.  

Säsong 4 har premiär 10 september, 10 avsnitt, ett avsnitt i veckan.  

Fångat på Polisens Kamera
I den nya serien Fångat på Polisens Kamera följer vi våra svenska hjältar och poliser när de jobbar och kämpar för ett tryggare och säkrare Sverige. Genom polisens egna kameror får vi en unik inblick i den svenska poliskårens vardag där de dagligen tvingas bemöta både hot och våld samtidigt som deras uppgift är att säkra och göra vardagen trygg för de svenska medborgarna. 

Säsong 1, premiär måndag 2 september på Max och Kanal 5.

Jeopardy!
Mikael Tornving leder världens största frågesportprogram. Allmänbildade kända svenskar gör upp om en vinstpott som går till välgörenhet. Mikael ger svaren och de tävlande ställer frågorna.

Säsong 4, premiär måndag 2 september på Max och Kanal 5.


Kompani Svan
I Kompani Svan drillas tio deltagare av major Gunde Svan och kapten Mikael Tornving, som under grundutbildningen och tävlingarna tar hjälp av militära experter för att pusha aspiranterna att hitta sidor hos sig själva de inte visste fanns. Säsong 3 är inspelad på Kungsholms fort i Karlskrona, och tävlar denna gång gör bland andra Jens Byggmark, Ann Wilson, Fredrik Hallgren, Kennet Andersson och Julia Franzén.

Säsong 3, premiär måndag 2 september på Max och Kanal 5.

Gränsbevakarna Sverige
Varje år passerar tusentals människor Sveriges tullfilter. Vi får följa tulltjänstemän, utredare, spanare och hundförare i deras arbete med att dagligen säkrar Sveriges gränser, hamnar och flygplatser.

Säsong 5, premiär tisdag 3 september på Max och Kanal 5.


Över Atlanten
Gurra Krantz guidar sex kända svenskar över Atlanten och i höstens säsong deltar komikern Anders ”Ankan" Johansson, skådespelaren Suzanne Reuter, programledaren och skådespelaren Clara Henry, komikern Kristoffer Appelquist, tv-kocken Dante Zia och hockeylegenden Peter Forsberg.

Säsong 7, premiär tisdag 3 september på Max och Kanal 5. 

Stugdrömmar
Sveriges hantverkarduo Johnnie Krigström och Mattias Särnholm är tillbaka med en ny säsong av Stugdrömmar. Likt förra säsongen reser vännerna till olika platser i Sverige på jakt efter svenska folkets smultronställen som är i behov av kärlek och upprustning. 

Till sin hjälp har Johnnie och Mattias åter Gustav Ovland som sätter sin unika prägel på inredningsbiten. I kommande säsong kommer publiken även lära känna Frida Wanselius, ett nygammalt ansikte känd från Roomservice. 

Säsong 2, premiär onsdag 4 september på Max och Kanal 5. 


The Floor Sverige
The Floor Sverige är baserat på den nederländska tittarsuccén The Floor som har blivit en stor internationell succé och tittarfavorit i flertalet länder såsom USA och Frankrike. När det storslagna underhållningsprogrammet med miljonpublik utomlands anländer till Sverige och Warner Bros. Discovery görs det i ledning av den hyllade komikern tillika skådespelaren Anders Jansson och vid sin sida har han omtyckta programledaren Erik Ekstrand

Säsong 1, premiär onsdag 4 september på Max och Kanal 5.

Wahlgrens värld
Den omåttligt populära realityserien Wahlgrens värld med Pernilla Wahlgren i spetsen är tillbaka med en ny säsong i höst. Pernilla och Christian är nygifta men är i full gång med att planera bröllop nummer två - den stora festen vid det glittrande medelhavet. Bröllopsplaneringen pågår för fullt samtidigt som familjen får några av sina mest smärtsamma besked någonsin, och som vanligt delar familjen både glädje och sorg med oss under säsongen. Familjen Wahlgren inser ännu en gång att de är starkast tillsammans.

Säsong 16, premiär torsdag 5 september på Max och Kanal 5.


Race Across The World Sverige 
Nu kommer den internationella succén och äventyrsprogrammet Race Across The World till Sverige och Kanal 5. Fem lag om två personer ska på 40 dagar ta sig 11 000 kilometer via ett antal hemliga stopp på vägen. Och för att göra det ännu svårare: de tävlande i Race Across The World Sverige får inte flyga. De får inte använda smartphones eller bankkort, och deras budget är väldigt begränsad. Tävlar gör bland andra Thomas Wassberg, Felix Herngren, Emil Henrohn och Eva Röse

Premiär torsdag 5 september på Max och Kanal 5.

 

Fler premiärer att se fram emot under hösten:

Här är ditt kylskåp
TV-klassikern Här är ditt kylskåp kommer till Kanal 5 i höst. Prisade kocken Tareq Taylor ger sig ut och gästar några av Sveriges mest folkkära profiler i deras hem. Tillsammans tar de sig an utmaningen att laga en trerätters middag steg för steg – men det finns en hake: de får endast använda de ingredienser som redan finns i kylskåpet.

Premiär 28 oktober på Max och Kanal 5. 

Somebody Somewhere
Prisbelönade HBO Original-komediserien Somebody Somewhere är tillbaka med en tredje säsong. Serien följer Sam (Everett), som på ytan är en sann Kansan, men som under ytan kämpar för att passa in i hemmastadens normer. Sam brottas med sorg och acceptans, och sången blir hennes räddning, vilket leder henne på en resa för att upptäcka sig själv och en gemenskap av utstötta som inte passar in men som inte ger upp.

Säsong 3 har premiär 28 oktober på Max. 

Salem's Lot 
New Line’s filmadaption av Stephen Kings bästsäljande bok Salem’s Lot från 1975 kommer till Max i oktober. Max Original-filmen Salem’s Lot återförenar teamet bakom de banbrytande skräckfilmsuniversumen The Conjuring och IT. Författaren Ben Mears återvänder till sitt barndomshem Jerusalem’s Lot för att hitta inspiration till sina nästa bok, istället upptäcker han att staden hemsöks av en blodtörstig vampyr.

Premiär i oktober på Max. 

Dune: Prophecy
Från Dune-universumet, skapat av den hyllade författaren Frank Herbert, och 10 000 år före Paul Atreides tid, följer Dune: Prophecy två Harkonnen-systrar när de bekämpar krafter som hotar mänsklighetens framtid och etablerar den mytomspunna sekten som kommer att bli känd som Bene Gesserit. Dune: Prophecy är inspirerad av romanen "Sisterhood of Dune", skriven av Brian Herbert och Kevin J. Anderson.

Premiär på i november på Max.

Mäklarna
Mäklarna är tillbaka! Med Kjell Bergqvist som misslyckade och sjavige mäklaren Kaj Modin i centrum får vi återigen följa Hagamäklarnas kamp för att undvika konkurs. Den första säsongen blev en tittarsuccé och även denna gång återser vi bland andra William Spetz och Cecilia Frode i övriga huvudroller. När vi återser det brokiga gänget igen så försöker de nu vända skutan genom att infiltrera överklassen. Och Kaj tvingas fortfarande ljuga och bedra för att klara livhanken. 

Spökjakt

Joakim och Jonna Lundell är redo för en ny säsong av tittarsuccén, tillika vinnaren av kristallens mest prestigefyllda pris ”årets program” Spökjakt. Missa inte när Jocke och Jonna reser runt för att besöka hemsökta byggnader och paranormala platser. 

 

SPORT PÅ MAX

Allsvenskan

Allsvenskan går in i sluttampen på jubileumssäsongen. Kommer Malmö FF fortsätta på den inslagna vinnarvägen eller kan tabelltvåan Djurgården utmana om förstaplatsen? Följ Allsvenskan i höst på Max och Kanal 5.

US Open

28 augusti vänds tennisvärldens alla blickar mot New York då årets sista Grand slam i US Open går av stapeln. Se allt från US Open på Max och Eurosport 1 och Eurosport 2. Finalerna sänds även på Kanal 9.

Speedway

Speedway Grand Prix fortsätter och de svenska speedway-fantasterna kommer kunna njuta av varenda ögonblick från mästerskapet exklusivt på Max.

 

MER TITLAR SOM KOMMER TILL MAX I SEPTEMBER: 

2 September: SHORTY'S DREAM SHOP säsong 2, 10 avsnitt, ett avsnitt i veckan.  
3 September: GOLD RUSH: MINE RESCUE WITH FREDDY & JUAN säsong 4, 12 avsnitt, ett avsnitt i veckan.  
3 September: BORN EVIL: THE SERIAL KILLER AND THE SAVIOR, 5 avsnitt. Avsnitt 1-3 släpps på premiärdagen, avsnitt 4 och 5 kommande två dagar.  
8 September: 90 DAY FIANCE: THE OTHER WAY säsong 6, 22 avsnitt, ett avsnitt i veckan.  
12 September: OUTDAUGHTERED säsong 10, 8 avsnitt, ett avsnitt i veckan. 
14 September: 90 DAY PILLOW TALK: THE OTHER WAY säsong 6, 22 avsnitt, ett avsnitt i veckan.  
17 September: SIGNS OF A PSYCHOPATH säsong 8, 13 avsnitt, alla avsnitt släpps på premiärdagen.  
20 September: FORBIDDEN LOVE, 8 avsnitt, ett avsnitt i veckan. 
25 September: MY BIG FAT FABULOUS LIFE säsong 12, 12 avsnitt, ett avsnitt i veckan. 
28 September: HIGH SPEED CHASE säsong 2, 8 avsnitt, alla avsnitt släpps på premiärdagen.  
29 September: EXPEDITION X säsong 7, 8 avsnitt, ett avsnitt i veckan.  
29 September: UZUMAKI, 4 avsnitt, ett avsnitt i veckan.  

FILMER SOM KOMMER TILL MAX I SEPTEMBER:  

BEETLEJUICE – 6/9/2024 
BLINDED BY THE LIGHT – 6/9/2024 
GLASS (2019) – 6/9/2024 
HIDDEN FIGURES – 6/9/2024 
KONGEKABALE – 6/9/2024 
TRIANGLE OF SADNESS – 6/9/2024 
VESPER – 6/9/2024 
BLUE JEAN – 13/9/2024 
JOJO RABBIT – 13/9/2024 
KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE – 13/9/2024 
KINGSMAN: THE SECRET SERVICE – 13/9/2024 
MISS PEREGRINE'S HOME FOR PECULIAR CHILDREN – 13/9/2024 
THE KING'S MAN – 13/9/2024 
UFO SWEDEN – 14/9/2024 
PREY – 20/9/2024 
THE GREATEST SHOWMAN – 20/9/2024 
THE INFORMER – 20/9/2024 
THE LOST DAUGHTER – 20/9/2024 
THE SECRETS WE KEEP – 20/9/2024 
THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI – 20/9/2024 
MISSION: IMPOSSIBLE – 27/9/2024 
MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT – 27/9/2024 
MISSION: IMPOSSIBLE II – 27/9/2024 
THE GOOD TRAITOR – 27/9/2024 
THE MAURITANIAN – 27/9/2024 
TITANIC – 27/9/2024 
DEATH ON THE NILE – 28/9/2024 
ETT SISTA RACE – 28/9/2024 
THE MOUNTAIN BETWEEN US – 28/9/2024 

Ändringar kan förekomma.

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

pressdesk