Fullspäckad höst på Max och Kanal 5 med sprudlande underhållning för alla tillfällen

19 juni 2024

Höstpremiärerna på Max och Kanal 5 bjuder på folkkära tittarfavoriter, kittlande äventyr och nya program. 

Mikael Tornving rivstartar premiärveckan med kunskapsberikande Jeopardy! som följs av den nya game-showen The Floor Sverige och sedan tar Gurra Krantz över rodret för att guida en ny grupp i Över Atlanten. Veckan bjuder även på ett otroligt 11 000 kilometer race över en hel kontinent med bland andra Felix Herngren, Emil Henrohn och Eva Röse i storsatsningen Race Across The World Sverige. Vi får dramatiska bilder från verkligheten i Fångat på Polisens Kamera och möter tio nya rekryter i Kompani Svan. Wahlgrens värld är tillbaka med en ny säsong där tittarna bjuds in bakom kulisserna på Pernilla och Christians resa till altaret. 

Under hösten har även efterlängtade The Penguin med Colin Farrell i huvudrollen och Dune: Prophecy från Dune-universumet premiär på Max.

Detta och mycket mer finns att se fram emot när Max och Kanal 5 välkomnar tittarna till en höst fylld av underhållning.

Sommarens stora händelser på Max 

House of the Dragon
Ett blodigt inbördeskrig mellan Team Green och Team Black som krigar för kung Aegon respektive drottning Rhaenyra är nära att utbryta i Westeros. De två sidorna anser sig båda ha rätt till järntronen och de två nya trailers ska spegla samma historia från två olika perspektiv. ”All must choose” - alla tittare måste välja vilken sida av House Targaryen de väljer när riket splittras i säsong 2.  

Säsong 2 (8 avsnitt), premiär 17 juni på Max. Nytt avsnitt måndagar. 

Olympiska spelen i Paris 2024
De olympiska spelen i Paris 2024 närmar sig med stormsteg och med 3800 timmar livesport på Max tar Warner Bros. Discovery tittarna närmre Olympiska spelen än någonsin. Förutom Max och Kanal 5 som hemmaplan kommer även Eurosport och discovery+ att finnas som komplement hos tittarna. Varje dag genom hela spelens gång, från 08.00 till 00.00 kommer Jessica Almenäs, Karin Frick och Jonas Karlsson att vägleda de svenska tittarna direkt från studion belägen i hjärtat av Paris. Olympiska spelen i Paris 2024 smygstartar redan 24 juli med herrarnas fotboll och 25 juli inleder det svenska herrlandslaget i handbollsturneringen när man tar sig an favorittippade Norge.

Olympiska spelen i Paris 2024 smygstartar 24 juli och håller på fram till 11 augusti. Alla ögonblick och händelser från Olympiska spelen ser du på Max och Kanal 5.

Allsvenskan 2024 på Max
Efter lite drygt en månads sommaruppehåll är det återigen dags för klubbarna att kliva in på de svenska arenorna runt om i Sverige. Kommer Malmö FF fortsätta på den inslagna vinnarvägen eller kan någon annan utmana om guldet? Följ den spännande fortsättningen av Allsvenskan på Kanal 5 och Max.

Allsvenskan kickar igång 6 juli och sänds på Max och Kanal 5.

Sommaren med släkten
Sommaren med släkten är tillbaka! Och släkten är som vanligt värst i inte alltid så idylliska semesterparadiset Räknäs. Åsa, Jens, Carro och Bobo bråkar som vanligt med sina föräldrar, svärföräldrar och gränslösa grannar.

Säsong 7, premiär den 4 augusti på Max. 

Industry
Kritikerrosade HBO Original-serien Industry är tillbaka med en tredje säsong. Serien är skapad av Mickey Down and Konrad Kay och i den nya säsongen ser vi Kit Harington, känd från bland annat Game of Thrones, i rollen som Henry Muck. Vi får följa en grupp unga, ärelystna och identitetssökande bankirer på en av Londons hetaste internationella banker – Pierpoint & Co. Där miljön präglas av sena nätter, droger och sex. Ambitioner och hård jargong i en bransch som ter sig tygellös.

Säsong 3, premiär den 12 augusti på Max. 

Naked Attraction
En ny säsong med Sofia Wistam i spetsen och nya modiga deltagare som söker kärleken, utan kläder. Än en gång hoppar vi över den krångliga och ibland vilseledande vägen genom dejtingappar och redigerade bilder. Istället börjar vi där vissa dejter slutar - med den nakna sanningen.

Säsong 2, premiär den 13 augusti på Max och Kanal 5.

 

Höstens höjdpunkter på Max och Kanal 5

Premiärer, storsatsningar och tittarfavoriter är delar av innehållet som Warner Bros. Discovery erbjuder på Max och Kanal 5 i höst. Nedan hittar du ett urval av premiärer och kommande höjdpunkter. 

Fångat på Polisens Kamera
I den nya serien Fångat på Polisens Kamera följer vi våra svenska hjältar och poliser när de jobbar och kämpar för ett tryggare och säkrare Sverige. Genom polisens egna kameror får vi en unik inblick i den svenska poliskårens vardag där de dagligen tvingas bemöta både hot och våld samtidigt som deras uppgift är att säkra och göra vardagen trygg för de svenska medborgarna. 

Säsong 1, premiär måndag 2 september på Max och Kanal 5.

Jeopardy!
Mikael Tornving leder världens största frågesportprogram. Allmänbildade kända svenskar gör upp om en vinstpott som går till välgörenhet. Mikael ger svaren och de tävlande ställer frågorna.

Säsong 4, premiär måndag 2 september på Max och Kanal 5.

Kompani Svan
I Kompani Svan drillas tio deltagare av major Gunde Svan och kapten Mikael Tornving, som under grundutbildningen och tävlingarna tar hjälp av militära experter för att pusha aspiranterna att hitta sidor hos sig själva de inte visste fanns. Säsong 3 är inspelad på Kungsholms fort i Karlskrona, och tävlar denna gång gör bland andra Jens Byggmark, Ann Wilson, Fredrik Hallgren, Kennet Andersson och Julia Franzén.

Säsong 3, premiär måndag 2 september på Max och Kanal 5.

Gränsbevakarna Sverige
Varje år passerar tusentals människor Sveriges tullfilter. Vi får följa tulltjänstemän, utredare, spanare och hundförare i deras arbete med att dagligen säkrar Sveriges gränser, hamnar och flygplatser.

Säsong 5, premiär tisdag 3 september på Max och Kanal 5.

Över Atlanten
Gurra Krantz guidar sex kända svenskar över Atlanten och i höstens säsong deltar komikern Anders ”Ankan" Johansson, skådespelaren Suzanne Reuter, programledaren och skådespelaren Clara Henry, komikern Kristoffer Appelquist, tv-kocken Dante Zia och hockeylegenden Peter Forsberg.

Säsong 7, premiär tisdag 3 september på Max och Kanal 5. 

Stugdrömmar
Sveriges hantverkarduo Johnnie Krigström och Mattias Särnholm är tillbaka med en ny säsong av Stugdrömmar. Likt förra säsongen reser vännerna till olika platser i Sverige på jakt efter svenska folkets smultronställen som är i behov av kärlek och upprustning. 

Till sin hjälp har Johnnie och Mattias åter Gustav Ovland som sätter sin unika prägel på inredningsbiten. I kommande säsong kommer publiken även lära känna Frida Wanselius, ett nygammalt ansikte känd från Roomservice. 

Säsong 2, premiär onsdag 4 september på Max och Kanal 5. 

The Floor Sverige
The Floor Sverige är baserat på den nederländska tittarsuccén The Floor som har blivit en stor internationell succé och tittarfavorit i flertalet länder såsom USA och Frankrike. När det storslagna underhållningsprogrammet med miljonpublik utomlands anländer till Sverige och Warner Bros. Discovery görs det i ledning av den hyllade komikern tillika skådespelaren Anders Jansson och vid sin sida har han omtyckta programledaren Erik Ekstrand

Säsong 1, premiär onsdag 4 september på Max och Kanal 5.

Wahlgrens värld
Den omåttligt populära realityserien Wahlgrens värld med Pernilla Wahlgren i spetsen är tillbaka med en ny säsong i höst. Pernilla och Christian är nygifta men är i full gång med att planera bröllop nummer två - den stora festen vid det glittrande medelhavet. Bröllopsplaneringen pågår för fullt samtidigt som familjen får några av sina mest smärtsamma besked någonsin, och som vanligt delar familjen både glädje och sorg med oss under säsongen. Familjen Wahlgren inser ännu en gång att de är starkast tillsammans.

Säsong 16, premiär torsdag 5 september på Max och Kanal 5.

Race Across The World Sverige 
Nu kommer den internationella succén och äventyrsprogrammet Race Across The World till Sverige och Kanal 5. Fem lag om två personer ska på 40 dagar ta sig 11 000 kilometer via ett antal hemliga stopp på vägen. Och för att göra det ännu svårare: de tävlande i Race Across The World Sverige får inte flyga. De får inte använda smartphones eller bankkort, och deras budget är väldigt begränsad. Tävlar gör bland andra Thomas Wassberg, Felix Herngren, Emil Henrohn och Eva Röse

Premiär torsdag 5 september på Max och Kanal 5.

 

Fler premiärer att se fram emot under hösten:

Här är ditt kylskåp
TV-klassikern Här är ditt kylskåp kommer till Kanal 5 i höst. Prisade kocken Tareq Taylor ger sig ut och gästar några av Sveriges mest folkkära profiler i deras hem. Tillsammans tar de sig an utmaningen att laga en trerätters middag steg för steg – men det finns en hake: de får endast använda de ingredienser som redan finns i kylskåpet.

Premiär i höst på Max och Kanal 5. 

The Penguin
Den nya serien The Penguin är skapad av Warner Bros. Television och DC Studios. I huvudrollen ser vi Colin Farrell som Oz Cobb (The Penguin), serien i åtta delar är nästa kapitel av Matt Reeves episka superhjältefilm “The Batman” och fokuserar på karaktären som spelas av Farrell i filmen.   

Premiär i höst på Max. 

Dune: Prophecy
Från Dune-universumet, skapat av den hyllade författaren Frank Herbert, och 10 000 år före Paul Atreides tid, följer Dune: Prophecy två Harkonnen-systrar när de bekämpar krafter som hotar mänsklighetens framtid och etablerar den mytomspunna sekten som kommer att bli känd som Bene Gesserit. Dune: Prophecy är inspirerad av romanen "Sisterhood of Dune", skriven av Brian Herbert och Kevin J. Anderson.

Premiär i höst på Max. 

Mäklarna
Mäklarna är tillbaka! Med Kjell Bergqvist som misslyckade och sjavige mäklaren Kaj Modin i centrum får vi återigen följa Hagamäklarnas kamp för att undvika konkurs. Den första säsongen blev en tittarsuccé och även denna gång återser vi bland andra William Spetz och Cecilia Frode i övriga huvudroller. När vi återser det brokiga gänget igen så försöker de nu vända skutan genom att infiltrera överklassen. Och Kaj tvingas fortfarande ljuga och bedra för att klara livhanken. 

Spökjakt

Joakim och Jonna Lundell är redo för en ny säsong av tittarsuccén, tillika vinnaren av kristallens mest prestigefyllda pris ”årets program” Spökjakt. Missa inte när Jocke och Jonna reser runt för att besöka hemsökta byggnader och paranormala platser. 

Premiär i oktober på Max och Kanal 5. 

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

pressdesk