Här är vårens linjära matcher på Kanal 5 och Kanal 9

19 mars 2024

Allsvenskan firar 100 år och 30 mars rivstartar Kanal 5 och discovery+ jubileumssäsongen med en timmes studio och ett riktigt klassikermöte när IFK Norrköping tar emot gästerna, tillika fjolårsvinnarna Malmö FF. Samtliga 240 matcher från Allsvenskan sänds på discovery+ och ett tjugotal kommer inramas på Kanal 5 och Kanal 9.

Lördagen 30 mars är det äntligen dags för Allsvensk premiär. Klockan 14.00 hälsar Kanal 5 och discovery+ fotbollsälskarna välkomna med en timmes studio inför premiärmatchen mellan IFK Norrköping och Malmö FF.

Denna säsong fyller Allsvenskan 100 år och med fjolårets historiska guldfinal i minnet som slog tittarrekord och blev en av de mest tittade linjära allsvenska matcherna någonsin känns Allsvenskan hetare än någonsin. 100 års firandet kommer synas både på fotbollsplanerna runt om i landet som i studion på Kanal 5 och discovery+. 

Till årets jubileumssäsong utvecklas även Sveriges bästa sportproduktion med en helt ny studio som under våren kommer att byggas upp på de olika arenorna. Genom studios, programledare och experter ute på plats på läktarna garanteras en närhet till Allsvenskan som är unik.
Det blir även en fortsatt satsning på AR-teknik i studion, och en utvecklad och förstärkt upplevelse av matchproduktionen med reprissplittar samt statistik som ger dig som tittare allt du behöver för att kunna följa matcherna på bästa sätt. Det kommer också smygas in ett och annat guldkorn från Allsvenskans 100-åriga historia.

Populära Fokus Allsvenskan på måndagar med förlängd studiotid inför huvudmatchen fortsätter även under 2024. I Fokus Allsvenskan tas aktuella ämnen upp som berör fotbollspubliken. Förutom ordinarie programledare och experter i bland annat Karin Frick, Tommy Åström, Alexander Axén och Irma Helin Zibanejad kommer även Noa Bachner, krönikör och författare, vara en återkommande del av studion på måndagar.

- Allsvenskan firar 100 år och vi går in i en säsong som känns hetare än någonsin. Bakom oss har vi fjolårets guldfinal som slog tittarrekord och blev en av de mest tittade linjära allsvenska matcherna någonsin vilket ger oss en otrolig boost och självförtroende inför denna säsong. Vi ser verkligen fram emot det här, säger Pär Andersson, fotbollschef på Warner Bros. Discovery.

Samtliga 240 matcher sänds på discovery+ varav ett tjugotal kommer inramas på Kanal 5. De första sex månaderna ges även möjlighet för tittarna att ta del av det förmånliga priset 249kr.

- Vi är extremt laddade inför Allsvenskans hundraårsjubileum på discovery+ och den långa väntan på att säsongen ska dra igång är äntligen snart över. Därför känns det fantastiskt att kunna erbjuda ett riktigt prisvärt och heltäckande sportpaket till kunder som vill streama varje ögonblick av Allsvenskan, Superettan och all annan sport på discovery+ säger, Sam Ekman, Marketing Strategy and Planning Director, på Warner Bros. Discovery.

Programledare, kommentatorer, reportrar för den allsvenska säsongen:

Karin FrickTommy ÅströmCamilla NordlundJonas DahlquistDiljen Otlu, Petra SvenssonNiklas JarelindPetter Barrling.

Experter:

Alexander AxénIrma Helin ZibanejadNordin GerzicAnders AnderssonEmelie Zaar ÖlanderJohan ArnengPär HanssonAdelisa GrabusNoa Bachner.

Linjära matcher under våren.

30 mars 14:00 IFK Norrköping - Malmö (Kanal 5)

31 mars 13:30 Hammarby - Kalmar (Kanal 5)

7 april 13:30 Malmö - Hammarby (Kanal 5)

14 april 13:30 IFK Norrköping - Gais (Kanal 5)

24 april 18:30 IFK Göteborg – Häcken (Kanal 9)

28 april 13:30 Malmö-AIK (Kanal 5)

5 maj 13:30 Elfsborg-Malmö (Kanal 5)

12 maj 13:30 Norrköping-Hammarby (Kanal 5)

15 maj 18:30 Elfsborg-AIK (Kanal 5)

26 maj 13:30 Hammarby-Sirius (Kanal 5)

28 maj 18:30 Malmö-Elfsborg (Kanal 5)

Notis: Fler matcher tillkommer.

 

För 249 kr/månaden ser du Allsvenskan och all annan sport på discovery+. Gäller för de första sex månaderna, därefter 349 kr/månaden. Erbjudandet gäller till och med 15-04-2024. Automatisk förnyelse ifall uppsägning inte sker. Gäller endast för nya prenumeranter på Sport Premium. Allmänna villkor gäller. +18 år.

Kontakter

Johan Björck

PR Specialist

Sport, Alla mot Alla, Superstars, Smartare än en femteklassare, Över Atlanten, Älskar, älskar inte