I dag presenterade Warner Bros. Discovery stora nyheter och kommande höjdpunkter 2024

25 oktober 2023 - Senast uppdaterad 6 februari 2024

Idag presenterades vårens stora nyheter på Warner Bros. Discovery - lokala favoriter, sport, internationella succéer, streaming-höjdpunkter, film, spel. Dessutom gavs ett smakprov på vad nya streamingtjänsten Max kommer att innehålla, som lanseras i Sverige under våren 2024. Det avslöjades bland annat att Carolina Klüft kommer att leda tittarna genom alla ögonblick från de Olympiska spelen i Paris 2024, att Agneta Sjödin programleder kommande säsong av Älskar, älskar inte, att Gunde Svan får en central roll i Superstars samt att Peter Forsberg seglar Över Atlanten nästa höst.

Warner Bros. Discoverys resa började för 1,5 år sedan med sammanslagningen av anrika globala medieföretagen Discovery Networks och Warner Media. Det är i dag ett ledande globalt medie- och underhållningsföretag med den mest differentierade och kompletta portföljen av innehåll inom bland annat film, tv, streaming, spel.

Under 2024 erbjuder Warner Bros. Discovery den svenska publiken ny kvalitetsunderhållning som Renoveringsdrömmar med Anders Öfvergård, nya säsonger av svenska tittarfavoriter som Över Atlanten och Wahlgrens värld på Kanal 5, stora internationella serier som House Of The Dragon och True Detective: Night Country, episka biofilmer som Dune: Part Two och mycket, mycket mer.

Under våren tar Warner Bros. Discovery dessutom ännu ett stort steg mot målet att vara den ledande leverantören av underhållning då nya streamingtjänsten Max lanseras i Sverige och Norden. Lokala favoriter från discovery+ och internationella succéer från HBO Max, tillsammans med bland annat storfilmer, barninnehåll från Cartoon Network och Looney Tunes. Dessutom - hundratals timmar direktsänd sport inklusive Allsvenskan och heltäckande sändningar från Olympiska spelen i Paris 2024. Allt detta - på Max. Fler detaljer om Max kommer att presenteras närmare lansering, så som paketering och prissättning, där ett av paketen kommer att vara med reklam.

- Mångfalden av högkvalitativt och spännande innehåll på alla våra plattformar visar verkligen bredden och styrkan hos Warner Bros. Discovery. Våren kommer att bli oerhört spännande, med allt det vi fått se här idag tillsammans med lanseringen av vår premium-streamingtjänst Max. Genom att samla vår bredd av genrer och innehållskategorier kommer Max bli banbrytande i Norden och den främsta plattformen för kvalitetsunderhållning, säger Christina Sulebakk, Managing Director, Warner Bros. Discovery Nordics.

- Det är otroligt kul att idag få presentera innehållsåret 2024 för svenska marknaden: en Kanal 5-tablå full av TV-program som svenska folket älskar, Allsvenskan, Olympiska spelen i Paris 2024 - och framför allt Sveriges nya streamingtjänst Max. Jag har vårkänslor redan nu, säger Axel Eriksson, VP Content and Programming, Warner Bros. Discovery Sverige.

Här följer ett urval av vårens stora nyheter:

Kanal 5

Jeopardy!

Världens största frågesportprogram, under ledning av Mikael Tornving. Allmänbildade kända svenskar gör upp om en vinstpott som går till välgörenhet. Mikael ger svaren och de tävlande ställer frågorna.

Säsong 3, premiär februari 2024.


Superstars

Sex av Sveriges främsta atleter möts på vackra Cypern för att göra upp om vem som blir årets vinnare i Superstars. De som gör upp i årets säsong är Linnéa Claeson, Marcus AllbäckJohan OlssonChristian OlssonHedvig Lindahl, och Johanna Ojala. Deltagarna kommer ställas på tuffa utmaningar och under säsongens gång kommer de möta gladiatorer som Gunde och Ferry Svan

Säsong 8, premiär februari 2024.


Alla mot alla

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson samlar några av våra mest folkkära kändisar och sätter deras allmänbildning på prov på de mest oväntade och underhållande sätt.

Säsong 11, premiär februari 2024.


Gränsbevakarna

Tusentals människor passerar varje dag Sveriges gränser. Vi följer tulltjänstemän, utredare, spanare och hundförare som dagligen säkrar Sveriges gränser, hamnar och flygplatser.

Säsong 4, premiär februari 2024.


Över Atlanten

Sex kända svenskar korsar Atlanten. Guidade av Gurra Krantz. Denna gång med Rio de Janeiro som slutdestination. I kommande säsong seglar Björn Kjellman, Jessica Andersson, Malin Gramer, Tobias "Tobbe Trollkarl" Blom, Hampus Hedström och Anders Öfvergård. Hösten 2024 kommer ett nytt gäng tappra seglare att kasta loss och redan nu står det klart att Peter Forsberg kommer ta en av platserna i besättningen.

Säsong 6 har premiär februari 2024 på Kanal 5.
Säsong 7 har premiär hösten 2024 på Kanal 5.


Renoveringsdrömmar

Svenska familjer följer sina drömmar och renoverar exceptionella hus med hjälp av Anders Öfvergård.

Premiär februari 2024.


Välkommen till Köping

Vi får fortsätta följa det tajta kompisgänget från Köping med Linda, Mats och Sofia i spetsen. Vi följer både nya och gamla vänner i vardag och fest, glädje och sorg.

Säsong 4, premiär februari 2024.


Älskar, älskar inteI Älskar, älskar inte möter vi svenskar som förälskat sig i någon från ett annat land. Nu planerar partnern att flytta till Sverige för kärlekens skull och det är dags att bygga ett liv tillsammans. Överlever kärleken den stora förändringen och kulturkrocken? Nytt för årets säsong är att vår allas Agneta Sjödin programleder.

Säsong 4, premiär februari 2024.


Wahlgrens värld

Det superrosade programmet, flerfaldigt nominerat och belönat, med en våra mest inflytelserika och folkkära profiler i spetsen, Pernilla Wahlgren. Allt kan hända i Wahlgrens Värld, där Pernilla öppenhjärtigt bjuder in tittarna att följa hennes liv, där känslorna går på högvarv och ingen dag är den andra lik.

Säsong 15, premiär 2024.


Sommaren med släkten

Jens och Åsa drömmer om en vilsam skärgårdssommar. Hur svårt ska det vara? I huvudrollerna: Peter Magnusson, Christine Meltzer, Rakel Wärmländer m.fl.

Säsong 7, premiär 2024.


Games

Suicide Squad: Kill The Justice League

Ett nytt genre-definierande tredjepersons action-äventyrsspel där spelaren tar sig an rollen som Suicide Squad-medlemmarna Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang och King Shark. Spelet är utvecklat av Rocksteady Studios, skaparna av den kritikerrosade och bästsäljande Batman: Arkham series.

Suicide Squad: Kill the Justice Leage har en nyskriven berättelse som utspelar sig i ett stort och öppet Metropolis, och ställer de fyra DC-superskurkarna mot en invaderande utomjordisk styrka och DC-hjältar som nu är fast inställda på att förgöra staden de en gång lovade att skydda. Samtidigt får inte Suicide Squad glömma de dödliga sprängämnen de fått implanterade i huvudet, som kan gå av vid första tecken på trots.

Släpps 2 februari 2024.


Streaming

Naked Attraction

När den första dejten börjar med den nakna sanningen. Programledare: Sofia Wistam.

Säsong 2, premiär 2024.


Spökjakt


Gastkramande tittarsuccé där Joakim och Jonna Lundell m.fl. besöker och undersöker hemsökta platser.

Säsong 6, premiär 2024.


True Detective: Night Country

När den långa vinternatten faller i Ennis, Alaska, försvinner de åtta männen som driver Tsalal Arctic Research Station spårlöst. För att lösa fallet måste detektiverna Liz Danvers (Jodie Foster) och Evangeline Navarro (Kali Reis) konfrontera mörkret de själva bär inom sig och gräva i de hemsökta sanningarna som ligger begravda under den eviga isen.

Premiär 15 januari på HBO Max.


The Sympathizer
Serien är baserad på Viet Thanh Nguyens Pulitzer-prisbelönta roman med samma namn. The Sympathizer är en spinagethriller och tvärkulturell satir om kampen för en halvfransk, halvvietnamesisk kommunistspion under Vietnamkrigets sista dagar och hans efterföljande exil i USA. Robert Downey Jr. Spelar huvudrollen. 

Kommer 2024.

The Regime
The Regime följer en auktoritär regim i dess palats medan saker och ting börjar falla samman. I huvudrollerna ser vi Kate Winslet, Andrea Riseborough, Matthias Schoenaerts och Hugh Grant.

Kommer 2024.


House of the Dragon

Säsong 2 tar vid där säsong 1 slutade: En familj splittrad över den kungliga tronföljden är på väg mot ett inbördeskrig. I huvudrollerna ser vi bland andra Emma D'Arcy och Olivia Cooke.

Säsong 2 kommer 2024.

Biofilmer

Dune: Part Two

Sagan fortsätter när den prisbelönade filmskaparen Denis Villeneuve tar sig an Dune: Part Two, denna gång med en utökad stjärnensemble. Filmen är den mycket efterlängtade uppföljaren till filmen Dune från 2021, som vann sex Oscars-statyetter.

Den episka filmen fortsätter att berätta historien baserad på Frank Herberts bästsäljande roman Dune med återvändande och nya stjärnor i rollerna, inklusive Oscar-nominerade Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Oscar-nominerade Josh Brolin, Oscar-nominerade Austin Butler, Oscar-nominerade Florence Pugh, Dave Bautista, Oscar-vinnaren Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, Oscar-nominerade Charlotte Rampling, och Oscar-vinnaren Javier Bardem

Biopremiär: 13 mars 2024.


Mickey 17

Från den Oscarvinnande regissören Bong Joon-Ho (Parasit) och baserad på succéromanen Mickey 7 av Edward Aschton. Som Mickey ser vi Robert Pattinsson och andra medverkande är Oscar-nominerade Steven Yeun, Naomi Ackie, Oscar-nominerade Toni Collette och Oscar-nominerade Mark Ruffalo.

 

Biopremiär: 29 mars 2024.


Furiosa

Ursprungsberättelsen om krigaren Furiosa utspelar sig innan hon slog ihop sig med Mad Max i Fury Road.
I rollerna: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Angus Sampson.

Biopremiär: 24 maj 2024.


Beetlejuice 2

Uppföljare till Tim Burtons klassiska film Beetlejuice från 1988. Skådespelarna från den förra filmen återförenas i denna komedi och vi får följa ett spöke som försöker rädda ett hemsökt hus. I rollerna ser vi Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O’Hara och Jenny Ortega.

Biopremiär: 6 september 2024.


Joker: Folie à Deux

Den efterlängtade uppföljaren till filmen Joker från 2019, som fick 11 Oscarnomineringar. I rollerna: Joaquin Phoenix, Lady Gaga.

Biopremiär: 2 oktober 2024.

Lord of the Rings, The War of Rohirrim

Animerad saga som utspelar sig 200 år före det ödesdigra kriget och berättar historien bakom Helms Klyfta och dess grundare - kungen av Rohan. I rollerna hör vi Miranda Otto, Brian Cox och Luke Pasqualino.

Biopremiär: 13 december 2024. 


Sport

 Allsvenskan 


Warner Bros. Discovery är återigen hemmaplan för svensk elitfotboll när Allsvenskan 2024 kickar igång.

Olympiska spelen i Paris 2024


Hela världens blickar är riktade mot Paris inför de olympiska sommarspelen 2024, där Warner Bros. Discovery är Home of the Olympics och visar varje ögonblick från spelen. Carolina Klüft kommer tillsammans med bland andra Jonas Karlsson och Karin Frick, att leda tittarna genom alla ögonblick från de olympiska spelen i Paris.

- De olympiska spelen är ett fantastiskt evenemang och det känns oerhört kul att än en gång få förtroende att arbeta med ett av världens största sportevenemang. Att det är i Paris gör det hela än mer spektakulärt och jag ser verkligen fram emot att få följa de svenska hjältarna på plats samt att få guida de svenska tittarna, säger Carolina Klüft.

PGA Touren


Världens bästa golfspelare slår ut när PGA-touren återvänder till Warner Bros. Discovery 2024. Följ Sveriges nytända stjärna Ludvig Åberg när han gör upp mot världens bästa golfspelare.

Speedway


Mer högoktanig action än någonsin när Warner Bros. Discovery slår upp dörrarna till en ny säsong för Speedway Grand Prix. 

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

pressdesk


Senaste nytt