Gå till huvudinnehåll

Här har vi chans till svenskt guld – grenarna du inte får missa

26 juli 2024

Med de olympiska spelen 2024 i Paris runt hörnet och en stark svensk trupp är förväntningarna höga. Det officiella målet från SOK är att ta hem 10 medaljer, fler än senast i Tokyo där det blev nio medaljer totalt. Alla spännande tävlingar och historiska ögonblick från sommarens olympiska spel i Paris visas på Max och Kanal 5. 

Sverige kommer tävla med 117 idrottare som är uttagna i nitton olika idrotter, med flertalet återvändande OS-medaljörer. Vid de förra sommarspelen i Tokyo tog Sverige hem totalt 9 medaljer, varav tre guld och sex silver – nu är målet 10 medaljer.   

Här är en översikt över några av de svenska atleterna med störst guldchans, och grenarna man inte får missa. För den som inte har möjlighet att resa till Paris, kan man följa allt från sommarens olympiska spel på Kanal5 och Max


Armand “Mondo” Duplantis är en av Sveriges främsta friidrottare och håller världsrekordet i stavhopp på 6.24. Han har vunnit både VM- och EM-guld, och tog ohotat hem OS-guldet i Tokyo – och är onekligen en storfavorit för att ta hem guldet även i Paris 2024. Duplantis har konsekvent visat sin dominans i sporten och kommer att vara en av de mest spännande atleterna att följa under spelen, både mot guldet och nytt världsrekord.  

- Mondo är vår största stjärna oh han har tagit stavhoppet till en ny nivå. Han är bättre än sina konkurrenter på allt, Tekniken, fysiken och hans mentala förmåga är på en annan nivå och det är inte omöjligt att vi även får se ett nytt världsrekord av Mondo i Paris, säger Peter Häggström, Friidrottsexpert för Warner Bros. Discovery.

Friidrottstävlingarna pågår från den 1 till 11 augusti. Duplantis kvalar den 3 augusti klockan 10:10 och stavhoppsfinalen är den 5 augusti klockan 19:00. Missa inget från dessa spännande ögonblick på Max.  


Sarah Sjöström är en av Sveriges mest framstående simmare, med flera olympiska medaljer på sin meritlista. Hon har siktet inställt på att försvara sina titlar och ta hem fler medaljer i Paris. I år tävlar hon i 50 m frisim och vill ha guldrevansch efter att ha vunnit silver i samma gren i Tokyo. Efter fyra tidigare OS-medaljer är hon redo för nya framgångar.  

- Sarah är en av de mest imponerande simmarna jag har sett. Hennes uthållighet och snabbhet i bassängen är enastående, och jag är säker på att hon kommer att leverera i Paris, säger Therese Alshammar, expert inom simning för Warner Bros. Discovery.

Simningstävlingarna pågår från den 27 juli till 4 augusti. Sjöström simmar försöken på 50 meter fritt den 3 augusti klockan 11:00 och finalen är dagen efter, den 4 augusti klockan 18:30. Missa inget från dessa spännande ögonblick på Max.  


Jonatan Hellvig och David Åhman är rankade världsettor och favorittippade att ta hem guldet i beachvolley. Det är första gången som Sverige kvalificerats sig till olympiska spelen i grenen på 20 år. Med sig har Hellvig/Åhman guld från ungdoms-OS 2018, EM-guld 2022 och VM-silver 2023. Alla matcher kommer äga rum vid Eiffeltornet, som ger en spektakulär bakgrund för tävlingen.  

- David och Jonatan kommer in till OS med 10 pallplatser i följd i bagaget. En dominans vi aldrig sett från Sverige tidigare. Deras spelstil är unik, deras samspel på planen är oöverträffat och deras energi smittar av sig. Här skrivs historia som sent kommer att glömmas, säger Karin Lundqvist, expert inom beachvolleyboll på Warner Bros. Discovery. 

Beachvolleyn drar igång den 27 juli och herrfinalen är den 10 augusti klockan 22:30. Missa inget från dessa spännande ögonblick på Max


Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Henrik Eckermann är några av de svenska talanger från hopplandslaget som kommer vara på plats, redo att försvara sitt guld från förra olympiska spelen i Tokyo. Ridtävlingarna kommer att hållas vid det magnifika slottet i Versailles.  

Ridsporten kommer sändas mellan den 27 juli och 6 augusti. Kvalet för hopplandslaget är klockan 11.00 den 1 augusti, finalen är dagen efter, den 2 augusti klockan 14.00. Missa inget från dessa spännande ögonblick på Max


Det svenska handbollslandslaget har en stark tradition av framgångar i internationella mästerskap och är alltid en stark kandidat för medaljer. Lagets sammanhållning och taktiska skicklighet gör varje match till en intensiv upplevelse, och de har potentialen att ta hem guldet i Paris. Med erfarna spelare som Jim Gottfridsson, Andreas Palicka och Niclas Ekberg, samt lovande talanger som Eric Johansson och Hampus Wanne, är laget redo att möta världens bästa och visa sin styrka på den olympiska scenen.

- Handbollslandslagen har alltid levererat starka prestationer på internationella mästerskap. Deras taktik och laganda är exemplarisk, och både herrarna och damerna har goda chanser att nå toppen i Paris, säger Kim Andersson, tidigare OS-medaljör och expert inom handboll på Warner Bros. Discovery.  

Handbollen pågår från den 25 juli till 11 augusti. Sverige spelar sin första match mot Tyskland den 27 juli klockan klockan 19.00. Missa inget från dessa spännande ögonblick på Max

De olympiska spelen 2024 i Paris blir en oförglömlig upplevelse som kombinerar sportens spänning med kulturens rikedom. Med 3800 timmar livesport på Max och Kanal 5, från tidig morgon till sen kväll, blir Warner Bros. Discovery hemmaplanen och det enda stället att se varje ögonblick från olympiska spelen i Paris 2024. 

Kontakter

Johan Björck

PR Specialist

Sport, Alla mot Alla, Superstars, Smartare än en femteklassare, Över Atlanten, Älskar, älskar inte



Warner Bros. Discovery pressdesk

pressdesk