Gå till huvudinnehåll

HBO bekräftar en fjärde säsong av succéserien Industry

20 september 2024

HBO bekräftar en fjärde säsong av den kritikerrosade dramaserien Industry som produceras av Bad Wolf. Serien är skapad och skriven av Mickey Down och Konrad Kay, tredje säsongen finns att streama på Max där säsongens åttonde och sista avsnitt släpps måndag den 30 september. Den tredje säsongen av Industry har ökat både i tittarsiffror och engagemang jämfört med säsong två. 

Industry dyker in i finansbranschens innersta krets där vi får följa en grupp unga, ärelystna och identitetssökande bankirer på en av Londons hetaste internationella banker – Pierpoint & Co. där miljön präglas av hårt arbete, sena nätter, droger och sex.

I den tredje säsongen av Industry investerar Pierpoint i etiska investeringar, och Yasmin (Marisa Abela), Robert (Harry Lawtey) och Eric (Ken Leung) befinner sig i centrum för en spektakulär börsnotering av ett miljövänligt energibolag lett av Sir Henry Muck (Kit Harington). Noteringen av ett bolag som heter Lumi väcker intresse i toppen av finansbranschen, media och regeringen. Harper (Myha'la), som lämnat Pierpoint bakom sig, saknar spänningen i finansbranschen och hittar en överraskande allierad i FutureDawns portföljförvaltare Petra Koenig (Sarah Goldberg).

Namn på rollistan är Myha’la, Marisa Abela, Harry Lawtey, Ken Leung, Conor MacNeill, Sagar Radia, Kit Harington, Sarah Goldberg, Miriam Petche, Indy Lewis, Adam Levy, Sarah Parish, Trevor White, Elena Saurel, Irfan Shamji, Andrew Cavill, Roger Barclay, Fady Elsayed och Fiona Button.

- I tre säsonger har Industry varit oförtröttlig i sin granskning av ambition och klass, vilket har befäst serien som ett flaggskeppsdrama på HBO. Under Mickey och Konrads unika vision har denna vridna och spännande skildring av Londons finansvärld omdefinierat den moderna arbetsplatsserien. Vi är så glada att både tittarna och kritikerna har erkänt den tredje säsongen som både större och bättre än någonsin tack vare gripande prestationer från vår oöverträffade cast. Det är ingen tvekan att Mickey och Konrad tillsammans med det otroliga teamet och exekutiva producenten Jane Tranter på Bad Wolf tillsammans med exekutiva producenten Kathleen McCaffrey kommer ta säsong fyra till högre höjder, säger Francesca Orsi, Executive Vice President, HBO Programming, Head of HBO Drama Series and Films. 

- Vi är överlyckliga och tacksamma för HBO, det otroliga teamet hos Bad Wolf och vår fenomenala cast med team för deras fortsatta tro på Industry som tillåter oss att växa som skapare, skrivare och nu regissörer när vi tar serien till nya höjder. Vi längtar efter att djupdyka och leverera den bästa säsongen någonsin med säsong fyra, säger Mickey Down och Konrad Kay, skapare, manusförfattare, regissörer och exekutiva producenter.

- Det har varit en extraordinär resa de senaste åtta åren, från utvecklingsstadiet till idag när vi nu bekräftar en fjärde säsong av Industry. HBOs orubbliga förtroende för Mickey, Konrad, den otroliga casten och hela kreativa teamet på Bad Wolf är en stor bekräftelse av förtroende i osäkra tider. Engagemanget för att främja nya talanger och investera i kvalitetsprogram har resulterat i en serie som vi alla är exceptionellt stolta över. Bad Wolf ser fram emot att få samla alla på Wolf Studios Wales igen för att ta Industry till nya höjder, säger Jane Tranter, exekutiv producent, CEO och grundare, Bad Wolf.

Industry är skapad, skriven och producerad av Mickey Down och Konrad Kay. Serien produceras för HBO och BBC av Bad Wolf Production, och produceras av Bad Wolfs Jane Tranter, Kate Crowther, Ryan Rasmussen och BBC:s Rebecca Ferguson. Regissörer är Mickey Down, Konrad Kay, Isabella Eklöf och Zoé Wittock. Kathleen McCaffery från Little Gems ansluter som exekutiv producent för den nya säsongen.

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

pressdesk