Kanal 5 storsatsar och ger tittarna en höst fylld med underhållning för hela familjen

22 juni 2023

Bättre sent än aldrig, Smartare än en femteklassare, Jeopardy! Och Alla mot alla Allstars med Filip och Fredrik –  Det är bara några av alla fantastiska premiärer att vänta på Kanal 5 i höst.

Följ med när Claes Malmberg, Thomas Ravelli, Harald Treutiger och Kjell Bergqvist med hjälp av Peter Magnusson beger sig ut på livets resa i Bättre sent än aldrig eller utmana femteklassare när Markoolio ställer några av våra mest folkkära personligheter mot väggen. Bänka dig framför nya säsonger av tittarsuccéerna Jeopardy! och Kompani Svan - och mycket mycket mer.

Missa inte höstens alla godbitar när Kanal 5 bjuder in hela familjen till tv-soffan. 

 

Bättre sent än aldrig
Premiär 6 september på Kanal 5 och discovery+

I den amerikanska förlagan har vi tidigare sett ikoner som William Shatner, Henry Winkler och George Foreman kasta sig ut på en resa runt jorden tillsammans. När nu succéformatet kommer till Sverige och Kanal 5 är det komikern och skådespelaren Claes Malmberg, f d fotbollsmålvakten Thomas Ravelli, journalisten och programledaren Harald Treutiger samt skådespelaren Kjell Bergqvist som ger sig ut på ett äventyr som inte liknar något de tidigare gjort. Våra gubbar på vift har dessutom sällskap på sitt livs resa av regissören och skådespelaren Peter Magnusson. En resa till platser vi alla drömt om att besöka, upplevelser vi alla velat skaffa oss men liksom aldrig hunnit eller kunnat. Men i Bättre sent än aldrig visar våra deltagare att det aldrig är för sent. De besöker öknen i Marocko, umgås på Sicilien, utforskar de skotska högländerna och mycket mycket mer. 


Smartare än en femteklassare
Premiär 7 september på Kanal 5 och discovery+

Ett av Sveriges mest älskade underhållningsprogram är tillbaka under ledning av Sveriges mest älskade underhållningsprofiler när Kanal 5 välkomnar Smartare än en femteklassare till höstens programtablå. Programledare är nämligen ingen mindre än Marko ”Markoolio” LehtosaloSmartare än en femteklassare är en av Sveriges mest framgångsrika program där några av våra mest folkkära personligheter sätter sina grundskolekunskaper på prov.


Jeopardy!
Säsong 2
Premiär 4 september på Kanal 5 och discovery+

Vårens stora tittarsuccé Jeopardy! är tillbaka i Kanal 5 för en andra säsong och även denna gång är det Mikael Tornving som ger svaren och leder programmet. Återigen gör några av våra mest allmänbildade kända svenskar upp om vinstpotten och evig ära när deras kunskaper sätts på prov. 

Se första säsongen på discovery+

Alla mot alla Allstars med Filip och Fredrik
Säsong 10
Premiär 4 september på Kanal 5 och discovery+


Filip Hammar
och Fredrik Wikingsson samlar några av våra mest folkkära kändisar och sätter deras allmänbildning på prov på de mest oväntade och underhållande sätt. Jubileumssäsongen får en extra krydda i form av ett Allstars-tema där vi kommer få se de bästa och mest omtyckta deltagarna från tidigare säsonger göra upp i höst.

Se tidigare säsonger på discovery+


Över Atlanten
Säsong 5
Premiär 5 september på Kanal 5 och discovery+

Sex kända svenskar korsar Atlanten. Guidade av Gurra Krantz tar sig Anders Svensson, Maria Montazami, Mikkey Dee, Nassim Al Fakir, Julia Dufvenius och Hans Fahlén an havets alla prövningar. 

Se tidigare säsonger på discovery+

Kompani Svan
Säsong 2
Premiär 11 september på Kanal 5 och discovery+

Tittarfavoriten är tillbaka! I den första säsongen av Kompani Svan såg vi bland andra Niclas Wahlgren, Agneta Sjödin, Magnus Hedman och Elisa Lindström gå igenom sitt livs tuffaste och kanske mest omvälvande resa hittills. Och nu är det alltså dags igen. Nu mönstrar ett nytt gäng kända svenskar på,  under ledning av Gunde Svan, Mikael Tornving och militära instruktörer. Och precis som förra gången krävs mod, samarbete, en vilja av stål - och blod, svett och tårar. Allt för att klara av grundutbildningen och förhoppningsvis komma ut på andra sidan som en ny och starkare människa.

Första säsongen streamar på discovery+.


Wahlgrens värld
Säsong 14
Premiär 7 september på Kanal 5 och discovery+

Ingen dag är den andra lik i Pernilla Wahlgrens värld. Nu är hon nyförlovad, hon ska bli farmor, hon firar 55 år och ska leda Allsång på Skansen. Dessutom har Pernilla och Christian äntligen flyttat in i sitt nya hus. Och hur gick det egentligen till när Christian skulle fria?

Se tidigare säsonger på discovery+

Gränsbevakarna Sverige
Säsong 2
Premiär 5 september på Kanal 5 och discovery+

Tusentals människor passerar varje dag Sveriges gränser. Vi följer tulltjänstemän, utredare, spanare och hundförare som dagligen säkrar Sveriges gränser, hamnar och flygplatser.

Se tidigare säsonger på discovery+

Vägens Hjältar
Säsong 14
Premiär 6 september på Kanal 5 och discovery+

Trafiken rusar fram på Sveriges vägar. I stressen och trängseln är olyckor, köer och utryckningar en del av vardagen. För att få kaoset att flyta så smidigt det bara går finns vägassistansen, bärgarna och larmoperatörerna alltid närvarande i en av landets tuffaste arbetsmiljöer. För elfte säsongen följer vi tittarfavoriterna Berra, bärgningsvalpen Signe, deras bärgarkollegor och de andra trafikhjältarna i deras händelserika och livsviktiga arbete.

Se tidigare säsonger på discovery+

Allsvenskan och Superettan
Kanal 5 och discovery+
Återstart 1 juli

Efter lite drygt en månads sommaruppehåll är det återigen dags för klubbarna att kliva in på de svenska arenorna runt om i Sverige. Kommer Malmö FF fortsätta på den inslagna vinnarvägen eller kan vårens stora offensiva utropstecken i Elfsborg utmana? Följ den spännande avslutningen på Kanal 5 och discovery+.


PGA Touren
discovery+
Hela sommaren och hösten

Golfens absoluta världselit har inget sommaruppehåll. Med tävlingar varje helg och The Open Championship 20 juli förgyller spelare som Rory McIIroy, Jon Rahm, Schottie Scheffler och Viktor Hovland golfpubliken hela sommaren och hösten lång.


Speedway
discovery+ och Kanal 9
Hela hösten

Se när de svenska speedwaystjärnorna Fredrik Lindgren och Kim Nilsson gör upp om den åtrovärda titeln i FIM Speedway Grand Prix. I sommar kommer Speedwayälskaren kunna bänka sig framför FIM Speedway GP i Polen 24 juni och för den svenske speedwayfantasten blir sommarens höjdpunkt GP-tävlingen i Målilla 15 juli. 

 

Premiärer senare i höst

BIANCA

Säsong 3

Premiär senare i höst på Kanal 5 och discovery+

Filterlöst och oväntat när Bianca Ingrosso bjuder in svenska och internationella stjärnor till talkshowsuccén BIANCA.

Se tidigare säsonger på discovery+

Spökjakt

Säsong 5

Premiär 1 oktober på discovery+

Jocke och Jonna Lundell besöker Europas mest hemsökta byggnader och platser tillsammans med Danjal, spökjägarduon Tony och Niklas, mediet Andreas och vännen Johanna.

Se tidigare säsonger på discovery+

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

Pressdesk

För generella frågor till WBD pressavdelning.