Klart med ny manusförfattare och regissör för kommande Harry Potter-serien från HBO

27 juni 2024

Teamet bakom den kommande Harry Potter-serien från HBO tar form. Francesca Gardiner blir seriens showrunner och exekutiv producent, och Mark Mylod är exekutiv producent och regisserar flera av avsnitten.

HBO, i samarbete med Warner Bros. Television, meddelar nu att Francesca Gardiner  (Succession, His Dark Materials, Killing Eve) blir showrunner och exekutiv producent och att Mark Mylod (Succession, Game of Thrones och The Last of Us) kommer att fungera som exekutiv producent och regisserar flera av avsnitten i den kommande Harry Potter-serien. Den nya HBO Original-serien, som just nu är under utveckling, kommer senare till streamingtjänsten Max.

Om serien:
Den nya serien är baserad på den älskade Harry Potter-bokserien av författaren och exekutiva producenten J.K. Rowling och kommer att vara en trogen återberättelse av handlingen i böckerna. Serien kommer gestaltas av nya skådespelare för att introducera en ny generation fans till den rikt detaljerade världen och de  populära karaktärer som har förtrollat ​​Harry Potter-fans i mer än 25 år.

Med varje säsong av serien kan ny publik uppleva de fantastiska äventyren, medan de välbekanta och populära filmerna, som utgör kärnan i franchisen, förblir tillgängliga och kan ses på Max.

Om produktionen:
Serien skrivs av Francesca Gardiner som även är exekutiv producent. Mark Mylod producerar och regisserar flera avsnitt av serien för HBO i samarbete med Brontë Film & TV och Warner Bros. Tv. Exekutiva producenter för serien är även J.K. Rowling, Neil Blair och Ruth Kenley-Letts från Brontë Film & TV, samt David Heyman från Heyday Films.

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

pressdesk