Klas Eriksson och Alfred Svensson programleder säsong 2 av Smartare än en femteklassare

22 december 2023

När älskade underhållningsprogrammet Smartare än en femteklassare återvänder till tv-tablån är det med en ny touch - en deltagare blir till två när några av Sveriges mest älskvärda profiler ställs mot varandra. Programleder gör succéduon och kristallenbelönade Klas Eriksson och Alfred Svensson. Säsong 2 av Smartare än en femteklassare får premiär i vår på Kanal 5.

Ett av Sveriges smartaste och mest älskade underhållningsprogram Smartare än en femteklassare är tillbaka redan i vår med en ny säsong och touch. 

En tävlande blir till två när några av Sveriges mest älskvärda profiler ställs mot varandra och denna gång kommer deras kunskaper att ställas på prov, hela vägen upp till sista frågan och 25 000 kronor.

Programleder vårens säsong gör inga andra än två av Sveriges mest hyllade och roligaste skådespelare och komiker i Klas Eriksson och Alfred Svensson. De båda är kanske mest igenkända som succéduon Leif & Billy, en humorserie som de kammat hem två Kristaller med i kategorin årets humorprogram.

- Det ska bli så spännande och kul att få programleda Smartare än en femteklassare tillsammans med Alfred. Jag tror det kommer bli en rolig och lärorik säsong, säger Klas Eriksson.

I varje avsnitt kommer några av Sveriges mest älskvärda personligheter att ställas mot varandra och tävla i duell. Till sin hjälp har de tävlande ett gäng femteklassare att skicka fram när kunskapen tryter.

- Det ska bli fantastiskt kul att få leda Smartare än en femteklassare med Klas! Dessutom är jag nyfiken på hur mycket jag själv minns från skolan. Det kommer definitivt bli en rolig och utmanande upplevelse för alla inblandade, säger Alfred Svensson.

Smartare än en femteklassare produceras av Warner och säsong 2 får premiär i vår på Kanal 5 och discovery+.

- Det känns fantastiskt roligt att få välkomna Klas och Alfred till Kanal 5. Den omåttligt populära och prisbelönta humorduon är helt rätt för att ta succéformatet Smartare än en femteklassare och säsong 2 till nästa nivå. Kunskap och underhållning i den bästa föreningen, säger Anne Appelberg, exekutiv producent för Smartare än en femteklassare på Warner Bros. Discovery.

Kontakter

Johan Björck

PR Specialist

Sport, Alla mot Alla, Superstars, Smartare än en femteklassare, Över Atlanten, Älskar, älskar inteSenaste nytt