Kristin Kaspersen programleder nya storsatsningen Race Across The World Sverige

29 april 2024

Nu kommer den internationella succén och äventyrsprogrammet Race Across The World till Sverige och Kanal 5. Fem lag om två personer ska på 40 dagar ta sig 11 000 kilometer via ett antal hemliga stopp på vägen. Och för att göra det ännu svårare: de tävlande i Race Across The World Sverige får inte flyga. De får inte använda smartphones eller bankkort, och deras budget är väldigt begränsad. Tävlar gör bland andra Thomas Wassberg, Felix Herngren, Emil Henrohn och Eva Röse. Kristin Kaspersen programleder storsatsningen som började spelas in förra veckan för premiär på Kanal 5 och Max senare under 2024.

- Jag blev så oerhört glad när jag fick frågan. Ett galet kul program på en fantastisk kanal. Både teamet och deltagarna är en drömkombination med mycket humor, skratt, värme och äventyrslystnad, säger Kristin Kaspersen.

De som tävlar mot varandra i Race Across The World Sverige är inga mindre än: äkta makarna Felix och Clara Herngren, far och son Thomas Wassberg och Björn Wieser, systrarna Eva och Karin Röse, mor och son Lotta Blomqvist och Peter Magnusson samt bästa vännerna Emil Henrohn och Carl Hedin.

- Det är fantastiskt att vi på Warner Bros. Discovery får ta det här succé- och äventyrsformatet, vi älskar ju verkligen äventyrsprogram. Upplevelsen blir dessutom extra stark av att de tävlande verkligen får resa och uppleva allt längs vägarna istället för att bara flyga över. Och vi är verkligen stolta över vårt drömgäng med deltagare och en fantastisk programledare, säger Ulrika Bokstad, exekutiv producent för Race Across The World Sverige på Warner Bros. Discovery. 

I Race Across The World Sverige tävlar lagen om att ta sig 11 000 kilometer över en hel kontinent via ett antal för deltagarna okända stopp på vägen. Men: de får INTE får flyga. De får inte använda sina smartphones, och inte heller sina bank- och kreditkort. De har en extremt begränsad budget: endast summan som motsvarar vad det skulle kosta för dem att flyga till det hemliga målet.

Så hur ska de ta sig till nästa destination? Var ska de ens sova? Räcker pengarna, eller måste de hitta jobb för att få ihop det? Det par som kommer först till varje delmål får chans till fördelar inför nästa etapp. Och först när alla deltagare nått samma checkpoint avslöjas vilken nästa destination är…

Den 11 000 kilometer långa resan tar 40 dagar och kommer bli våra tävlandes livs äventyr och utmaning. Samtidigt blir det en upplevelse långt över det vanliga när deltagarna får uppleva resan längs vägarna istället för att bara flyga långt över marken som man oftast annars gör. Vilket lag tar sig hela vägen till det hemliga slutmålet först och vinner äran och den första svenska Race Across The World-trofén?

 

Programledare:

Kristin Kaspersen.

Tävlande lag:

Felix och Clara Herngren

Thomas Wassberg och Björn Wieser

Eva och Karin Röse

Peter Magnusson och Lotta Blomqvist

Emil Henrohn och Carl Hedin.

 

Race Across The World Sverige produceras just nu av ITV för sändning på Kanal 5 och Max senare under 2024.

 

Kontakter

Anders Kilander

Senior PR specialist

Race Across The World Sverige, Renoveringsdrömmar, Kompani Svan, Jeopardy!, Välkommen till Köping, S...