Legendarer på drömresa i Kanal 5:s nya storsatsning Bättre sent än aldrig

25 april 2023

Claes Malmberg. Thomas Ravelli. Harald Treutiger. Kjell Bergqvist. Samtliga hyllade i sina respektive yrken och älskade av svenskarna sedan decennier. Nu ska de tillsammans med regissören och skådespelaren Peter Magnusson ge sig ut på sitt livs resa. Platser de aldrig sett, möten de aldrig annars skulle gjort och framför allt - mer skratt än någonsin tidigare i sina långa liv. Bättre sent än aldrig spelas just nu in för sändning på Kanal 5 senare under 2023.

- Det är ett både spännande och roligt uppdrag, jag har aldrig fått en sån här chans förut och kommer förmodligen aldrig få det igen. Att få se så spännande och vackra platser och dessutom med de här roliga gubbarna. Det är ju inte tyst nån gång, om man säger så. Vad tittarna kan vänta sig? Ingen aning, jag vet inte ens själv vad som kommer hända, säger Claes Malmberg.

I den amerikanska förlagan har vi tidigare sett ikoner som William Shatner, Henry Winkler och George Foreman kasta sig ut på en resa runt jorden tillsammans. När nu succéformatet kommer till Sverige och Kanal 5 så är det komikern och skådespelaren Claes Malmberg, f d fotbollsmålvakten Thomas Ravelli, journalisten och programledaren Harald Treutiger samt skådespelaren Kjell Bergqvist som ger sig ut på en resa som inte liknar något de tidigare gjort. 

- Först tänkte jag “det här vill jag absolut inte göra, det blir för jobbigt att vara borta så länge”. Men när jag fick höra vilka som skulle följa med och vart vi skulle resa var det lätt att svara ja. Tittarna kommer att skratta åt oss lika okontrollerat som jag gör, säger Thomas Ravelli.

Det finns platser vi alla drömt om att besöka, upplevelser vi alla velat skaffa oss men liksom aldrig hunnit eller kunnat. Men i Bättre sent än aldrig visar våra deltagare att det aldrig är för sent. De besöker öknen i Marocko, umgås på Sicilien, utforskar de skotska högländerna och mycket mycket mer. Våra gubbar på vift har dessutom sällskap på sitt livs resa av regissören och skådespelaren Peter Magnusson.

-Min roll är att vara ett yngre förkläde till gubbarna, samla ihop dem och pusha dem lite utanför deras bekvämlighetszon. Det känns otroligt roligt att få resa med just det här gänget. The Gubbe is back! säger Peter Magnusson.

I Bättre sent än aldrig visar våra deltagare vad uttrycket “bucket list” verkligen innebär. Kan det bli lite rörigt att skicka ut ett gäng legendariska gubbar på vift? Absolut. Men var de än tar vägen så kan vi vara säkra på att mötet mellan dessa folkkära fem herrar kommer att leda till oerhört rolig underhållning. 

- Vi är enormt glada och stolta över att Claes, Thomas, Kjelle, Harald och Peter gör den här resan för oss och tittarna. Det finns tjejgäng, det finns grabbgäng, men det här gubbgänget slår det mesta. Jag garvar redan, och då har de bara precis börjat, säger Susanne Söderberg, exekutiv producent för Bättre sent än aldrig på Warner Bros. Discovery.

Bättre sent än aldrig produceras just nu av Patrik Vestman / Nexiko och får premiär till hösten på Kanal 5 och discovery+.

Kontakter

Anders Kilander

Senior PR specialist

Renoveringsdrömmar, Kompani Svan, Jeopardy!, Välkommen till Köping, allmäna varumärkesfrågor