Gå till huvudinnehåll

Magisk Mondo måndag - historiskt tittarrekord på Kanal 5

6 augusti 2024

Till ljudet av 80 000 åskådare på Stade de France tog Armand Duplantis sitt andra olympiska guld. När 24-åringen slog till med ett nytt världsrekord på 6.25m satt som mest närmare 2.5 miljoner tittare bänkade framför Kanal 5. En historisk tittarsiffra som gör gårdagens händelse till det mest sedda OS-ögonblicket någonsin på Kanal 5. 

- Magiska Mondo bjöd på en oförglömlig kväll som vi aldrig kommer glömma, säger Carolina Klüft, friidrottsexpert på Max.

De svenska framgångarna fortsätter att avlösa varandra och helgens framgångar med bland annat Truls Möregårdhs silver följde Sarah Sjöström upp med att på söndagskvällen kamma hem guld i 50 meter frisim. 24-årige Armand Duplantis ville inte vara sämre och tog inför ett kokande Stade de France hem både guldmedaljen och nytt världsrekord på 6.25m. För den som missat de historiska ögonblicken eller vill uppleva dem igen och igen finns de att återse på Max.

Det är inte bara de svenska atleterna som skriver rekord. Gårdagens framgångar låg också i grund för tittarsuccé och miljonpublik på Kanal 5. När ”Mondo” landade i mattan efter att ha klarat ribban som låg på 6.25m noterade Warner Bros. Discovery en tittartopp på 2,453 miljoner tittare på Kanal 5. En historisk tittarsiffra som gör gårdagens händelse till det mest sedda OS-ögonblicket någonsin på Kanal 5. 

- Det var en magisk kväll på Stade de France igår kväll när 80 000 åskådare på läktaren och en rekordpublik på närmare två och en halv miljon tittare satt bänkade i Sverige framför Kanal 5 och hejade fram Mondo Duplantis till ännu ett olympiskt guld och nytt världsrekord. Vilket även gör det till  det mest sedda OS-ögonblicket någonsin på Kanal 5. Jag är oerhört stolt och glad över vår redaktion som dag och natt sliter och kämpar för att ge tittaren den bästa sportupplevelsen någonsin. Detta är verkligen ett kvitto på deras hårda jobb inför som så väl under spelens gång, säger Antti Haajanen, VP Sports, Nordics på Warner Bros. Discovery.

Topplistan över de mest sedda olympiska ögonblicken i Paris 2024*:

1. 5/8 Armand Duplantis guld och världsrekord – 2 453 000 – Kanal 5

2. 4/8 Sarah Sjöström guld 50m frisim – 1  732 000 – Kanal 5

3. 4/8 Truls Möregårdh Silver – 1 624 000 – Kanal 5

*Tittarsiffran avser toppnoteringen med flest antal tittare. 

De olympiska spelen 2024 i Paris blir en oförglömlig upplevelse som kombinerar sportens spänning med kulturens rikedom. Med 3800 timmar livesport på Max och Kanal 5, från tidig morgon till sen kväll, blir Warner Bros. Discovery hemmaplanen och det enda stället att se varje ögonblick från olympiska spelen i Paris 2024.

Kontakter

Johan Björck

PR Specialist

Sport, Alla mot Alla, Superstars, Smartare än en femteklassare, Över Atlanten, Älskar, älskar inte



Warner Bros. Discovery pressdesk

pressdesk