Markoolio programleder när älskade underhållningsprogrammet Smartare än en femteklassare kommer till Kanal 5

5 juni 2023 - Senast uppdaterad 9 juni 2023

Ett av Sveriges mest älskade underhållningsprogram är tillbaka under ledning av Sveriges mest älskade underhållningsprofiler när Kanal 5 välkomnar Smartare än en femteklassare till höstens programtablå. Programledare är nämligen ingen mindre än Marko ”Markoolio” Lehtosalo. Smartare än en femteklassare har premiär på Kanal 5 hösten 2023.

"Jag är inte smartare än en femteklassare”. Så lyder den ödesmättade sägning som några av landets mest folkära personligheter kommer bli tvungna att framföra rakt in i kameran efter att deras kunskaper satts på prov. Ja, självklart pratar vi om den hyllade och älskade tittarsuccén Smartare än en femteklassare som nu kommer till Kanal 5 med start hösten 2023.

- Det känns oerhört kul men också väldigt nervöst att få leda nytändningen av ett så stort program som Smartare än en femteklassare faktiskt är. Jag har själv kids som går i femman och det är inte helt lätt att hänga med när jag försöker hjälpa dem med sina läxor, säger Marko Lehtosalo, programledare för Smartare än en femteklassare

Smartare än en femteklassare är en av Sveriges mest framgångsrika program där några av våra mest folkkära personligheter sätter sina grundskolekunskaper på prov. Till sin hjälp har de ett gäng femteklassare att skicka fram när kunskapen tryter. Den tävlande kan när som helst frivilligt hoppa av spelet och behålla den intjänade penningsumman vilken går till välgörenhet. Om den tävlande väljer att hoppa av eller svarar fel och inte kan räddas genom hjälp av femteklassaren, måste personen titta in i kameran och uttala den berömda sägningen ”Jag är inte smartare än en femteklassare”. 

- Vi är otroligt stolta och glada för att nu få möjligheten att förnya detta älskade underhållningsprogram tillsammans med Marko säger Anne Appelberg, exekutiv producent för Smartare än en femteklassare för Warner Bros. Discovery.

Smartare än en femteklassare produceras av Warner och har premiär i höst på Kanal 5 och discovery+.

Kontakter

Johan Björck

PR Specialist

Sport, Alla mot Alla, Superstars, Smartare än en femteklassare, Över Atlanten, Älskar, älskar inte