Matilda Boson och Kim Andersson bildar expertteam i Olympiska spelen i Paris 2024

14 mars 2024

De har båda utsetts till Årets handbollspelare i Sverige och med över 500 mål vardera var de kugghjul i respektive landslag. Nu välkomnar Warner Bros. Discovery Matilda Boson och Kim Andersson som experter till sommarens Olympiska spel i Paris 2024. Årets största sportevenemang pågår mellan 26 juli och 11 augusti och alla ögonblick ser du på Kanal 5 och Max. 

Olympiska sommarspelen i Paris 2024 närmar sig med stormsteg och med de exklusiva live-sändningsrättigheterna såväl som det enda stället att streama varje ögonblick av Paris 2024 fortsätter Warner Bros. Discovery att vara hemmaplan för de Olympiska spelen i Europa som denna gång hålls i Paris.   

Inför och under sommarens Olympiska spel i Paris står Max, Kanal 5 och Eurosport i centrum som “Home of the Olympics” i Sverige och på så sätt garanterar Warner Bros. Discovery det svenska folket att följa med när inhemska medaljhopp såsom Sarah Sjöström, Armand Duplantis och Daniel Ståhl gör upp om guldmedaljerna.    

Sen tidigare har Warner Bros. Discovery säkrat de exklusiva rättigheterna till OS-kvalet i handboll för både damer och herrar vilket blir startskottet och årets stora uppladdning inför Olympiska spelen i Paris 2024.  

Idag välkomnar Warner Bros. Discovery Matilda Boson och Kim Andersson till ett redan stjärnspäckat expertteam som kommer guida tittarna från händelsernas centrum i olympiska spelen i Paris 2024. 

- Det känns riktigt kul att få följa svenska handbollslandslaget på nära håll och att få vägleda tittarna genom OS i Paris. Jag hoppas och tror att jag genom min egen erfarenhet från landslagshandboll kan bidra med expertis och kanske en och annan anekdot, säger Kim Andersson. 

Svenska herrarna är redan kvalificerade för Olympiska spelen i Paris men efter att damerna fått se sig besegrade av ett starkt Frankrike i semifinalen under handbolls-VM i Danmark väntar nu kval till Olympiska spelen i Paris när handbollsdamerna flyger till Ungern för att ställas mot just Ungern, Japan, och Kamerun.  

Matilda Boson kommer dock redan på söndag att presentera sig för tittarna på discovery+ när hon tillsammans med Niklas Jarelind kommenterar Tunisien - Norge och Ungern - Portugal med start 18.30 respektive 21.00. Samtliga kvalmatcher från Norges grupp sänds på discovery+. 

- Det ska bli galet spännande att få uppleva ännu ett OS, nu från sidlinjen men med lika starkt fokus på leverans och teamarbete vilket ju är det roligaste som finns, säger Matilda Boson. 

Svenska damernas kval spelas 11-14 april och vägen mot handbollsfesten i Paris direktsänds på discovery+. 

- Det känns fantastiskt att få in superproffsen Matilda Boson och Kim Andersson till vårt stall av experter. Deras karriärer talar för sig själva och deras rutin och stjärnklass kommer lyfta våra sändningar från Paris i sommar, säger John Witt, projektledare för OS på discovery+.  

Olympiska sommarspelen 2024 markerar det trettiotredje sommarspelen och tar vid 26 juli och fortgår till 11 augusti. Frankrike står som värd för tredje gången och sommarspelen blir det första I historien som kommer ha lika många män som kvinnor bland de tävlande. 

Kontakter

Johan Björck

PR Specialist

Sport, Alla mot Alla, Superstars, Smartare än en femteklassare, Över Atlanten, Älskar, älskar inteSenaste nytt