Gå till huvudinnehåll

Max driver rekord för Warner Bros. Discoverys OS bevakning - närmare en miljard visningar efter dag två

30 juli 2024

Inför de olympiska spelen i Paris 2024 lanserade Warner Bros. Discovery flera nya funktioner på streamingtjänsten Max och redan under öppningshelgen hade antalet unika tittare överträffat det totala antalet tittare som såg de olympiska spelen i Tokyo 2020. Under helgen sattes även ett nytt rekord i antal dagliga prenumeranter i Europa – ett rekord långt över förväntningarna.

Olympiska spelen i Paris 2024 har genererat nästan en miljard strömningsminuter på Max i Europa, vilket är sju gånger mer än vid samma tidpunkt under Tokyo 2020. Dessutom har tittarna spenderat avsevärt mer tid på Max och Discovery+ med 63 procent fler genomsnittliga minuter per tittare jämfört med Tokyo 2020 såhär långt.

Streamingtjänsten Max har haft en stor inverkan på antalet tittare under de olympiska spelen. Jämfört med samma period för Tokyo 2020 har fem gånger så många streamat spelen och Max står för 80 procent av den totala publiken hittills. Den 27 juli satte Warner Bros. Discovery även ett nytt rekord i antal som streamade spelen.

- Efter bara några dagar har vi sett fantastiska tittarsiffror och engagemang på de nordiska marknaderna, där Kanal 5 varit den största kanalen varje dag sedan spelen drog igång. Vi på Warner Bros. Discovery har berättandet i vårt DNA, och de olympiska spelen är fulla av fantastiska och rörande historier – och vi har nästan två hela veckor kvar. Vi kunde inte vara mer exalterade över att leverera en olympisk upplevelse bortom allt vi sett tidigare, säger Christina Sulebakk, Managing Director & EVP Nordics, Warner Bros. Discovery.

- De olympiska spelen i Paris 2024 har fått en fantastisk start, och den senaste lanseringen av Max i Europa driver rekordhöga tittarsiffror och engagemang. Kombinationen av premiumfilmer, realityserier och många av de största internationella sportevenemangen lockar allt fler människor till Max och vi ser väldigt mycket fram emot att fortsätta bygga vidare på denna framgång under kommande veckor, säger JB Perrette, VD och president för Global Streaming and Games, Warner Bros. Discovery

Det finns många lokala höjdpunkter från de första dagarna av de olympiska spelen. Siffrorna visar en betydande ökning i tittarsiffror jämfört med tidigare OS i Tokyo, Pyeongchang och Peking. Kanal 5 är den största kanalen varje dag sedan de olympiska spelen i Paris 2024 inleddes, med öppningsceremonin som lockade 1,2227 miljoner tittare. Den ökade tittarandelen under helgen och höga siffror för evenemang som handboll, simning och beachvolleyboll, indikerar starkt intresse från tittarna.

 Topplistan de första dagarna är: 

1. (26/7) Öppningsceremonin – 1 227 000 tittare – Kanal 5

2. (29/7) Beachvolleyboll Sveriges herrar mot Qatar – 744 000 tittare – Kanal 5

3. (27/7) Handboll - Sveriges damer mot Tyskland – 622 000 tittare – Kanal 5

4. (27/7) Simning – 581 000 tittare – Kanal 5

Dag 1 och 2 av de olympiska spelen hölls på lördag 27 och söndag 28 juli 2024, men sportevenemangen vid spelen började redan onsdag 24 juli med en öppningsceremoni den 26 juli. 

De olympiska spelen 2024 i Paris blir en oförglömlig upplevelse som kombinerar sportens spänning med kulturens rikedom. Med 3800 timmar livesport på Max och Kanal 5, från tidig morgon till sen kväll, blir Warner Bros. Discovery hemmaplanen och det enda stället att se varje ögonblick från olympiska spelen i Paris 2024. 

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

pressdesk