Med 3800 timmar livesport på Max tar Warner Bros. Discovery tittarna närmre Olympiska spelen än någonsin

8 maj 2024

16 dagar fyllda av gläde, svett och tårar. 3800 timmar livesport på Max. När världens största sportevenemang intar Paris i sommar kommer Warner Bros. Discovery att ta tittaren närmre än någonsin när man fortsätter vara hemmaplan för Olympiska spelen 2024.

Världens största sportevenemang närmar sig med stormsteg och med 3800 timmar livesport på Max och från Kanal 5 som ramar in med studio från morgon till kväll kan Warner Bros. Discovery återigen titulera sig som hemmaplan och det enda stället att se varje ögonblick från Olympiska spelen i Paris 2024. Förutom Max och Kanal 5 som hemmaplan kommer även Eurosport och discovery+ att finnas som komplement hos tittarna.  

Från Max-studion belägen i hjärtat av Paris och ett stenkast från den olympiska elden kommer Karin Frick, Jonas Karlsson och Jessica Almenäs vägleda de svenska tittarna från tidig morgon till sen kväll.  

Med panoramautsikt över Eiffeltornet kommer trion guida tittarna genom de största live-evenemangen samt bjuda på de största höjdpunkterna och nyhetsuppdateringarna från sommarens Olympiska spel i Paris.  

Utöver de svenska programledarna kommer det vimla av OS-medaljörer, filmstjärnor och WBD-talanger som kommer gästspela i de olika WBD-studiorna på taket av Hotel Rapaël.  

Även närheten ute på fältet tar Max-tittarna närmre Olympiska spelen än någonsin. Totalt kommer 43 personer vara på plats i Paris för att säkra upp och förmedla varje händelse och stort ögonblick till de svenska tittarna och på hemmaplan i Stockholm kommer cirka 180 personer att jobba dag som natt under hela mästerskapets gång för att säkra den bästa olympiska upplevelsen. 

Med egen svensk produktion på friidrotten och närvaro på Stade de France med kommentatorer och reporterteam skärddarsyr WBD bästa möjliga bevakning för den svenska TV-tittaren vilket garanterar tittaren alla stora svenska händelser och framgångar.  

För den som brinner för Sveriges damer och herrar i handboll har maximal bevakning säkrats upp även där. Med ett dedikerat team som följer lagen på djupet under hela mästerskapet samt kommentatorer på plats varje dag, först i Paris och vidare i Lille när slutspelet drar igång, säkras en maximal bevakning och närhet. 

Från vackra Versailles kommer ett team på tre personer rapportera varje händelse och framgång kring våra tre svenska ridlandslag. Även simningen och beachvolley-guldhoppen i David Åhman och Jonatan Hellvig kommer ha reporterteam i ryggen som följer deras väg mot olympiskt guld.  

Totalt kommer 11 reportrar att vara på plats för att bevaka alla våra svenska stjärnor och stora ögonblick, från seglingens Marseilles till golfen som spelas på Le Golf National utanför Paris.   

- OS i Paris kommer bli en fantastisk fest för alla inblandade. Vi är supernöjda att kunna erbjuda den svenska OS-publiken en gedigen bevakning på plats för att ta tittarna så nära inpå spelen och våra svenska stjärnor i Paris som möjligt, säger, säger Maja Kjellman, Sports Director Warner Bros. Discovery Sverige. 

Utöver Karin Frick, Jonas Karlsson och Jessica Almenäs kommer tittarna att bjudas på initierade expertkommentarer av tidigare OS-stjärnor som Carolina Klüft, Therese Alshammar, Kim Andersson och Matilda Boson. Inom de närmsta veckorna kommer Warner Bros. Discovery kommunicera ytterligare experter och släppa den trupp som kommer förmedla varje händelse och ögonblick från Paris och världens största sportevenemang. 

Sommarens Olympiska spel i Paris 2024 invigs officiellt fredag 26 juli och för första gången i de olympiska sommarspelens historia kommer öppningsceremonin att hållas utanför en arena och denna gång kommer paraden av idrottare att hållas på floden Seine med båtar för varje nationell delegation. 

Allt från sommarens stora äventyr och all dramatik från sommarspelen i Paris 2024 följs på Max, Kanal 5, Eurosport och discovery+. 

Kontakter

Johan Björck

PR Specialist

Sport, Alla mot Alla, Superstars, Smartare än en femteklassare, Över Atlanten, Älskar, älskar inte