Gå till huvudinnehåll

Medaljjakten fortsätter – flera medaljchanser för Sverige väntar i de olympiska spelen i Paris 2024

2 augusti 2024

Fler än någonsin följer på de olympiska spelen i Paris på Kanal 5 och Max. Öppningsceremonin sågs av 1,227 miljoner tittare på Kanal 5, och efter dag två var streamingtjänsten Max uppe i närmare en miljard visningar i Europa. En fantastisk start för de olympiska spelen och inte minst för våra svenska stjärnor - och medaljjakten fortsätter. Följ alla tävlingar och medaljchanser på Max.

Efter en intensiv och framgångsrik vecka för Sverige under de olympiska spelen i Paris höjs tempot ytterligare. Tittarantalet har varit rekordhögt med miljonpublik som har följt varje spännande ögonblick på Kanal 5, och sommarspelen är även bland de mest streamade på Max.

De svenska atleterna har visat på enastående prestationer och kammat hem fyra medaljer, där Sarah Sjöström toppar med sitt andra olympiska guld i karriären.

- Vi har fått en sån otrolig start på detta OS och tack vare våra fantastiska atleter har vi nästintill varje dag haft nöjet att kunna ha höga förväntningar och förhoppningar om att nya historiska ögonblick ska skrivas, och då har vi nio dagar fyllda med medaljchanser för våra svenska idrottare kvar. Att få följa Sarahs andra OS-guld i karriären och ta del av Truls framgångar i bordtennisen har varit fantastiskt och det ska bli oerhört spännande att få se om han kan säkra vår första medalj i OS-sammanhang sedan J-O Waldners silver i Sydney 2000. Sedan ska det såklart bli kul att se hur Ludvig Åberg kan prestera på Le Golf National och om våra stjärnor i seglingen kan gå för medalj, säger Karin Frick programledare för Warner Bros. Discovery

Nu väntar ytterligare nio fullspäckade OS-dagar, inklusive en helg med mer än 600 timmar livesport fördelat på 256 sportevent där totalt 46 guldmedaljer ska delas ut. Hur många som går till Sverige återstår att se, men vi har medaljchanser i bland annat skytte, simning och ridsport och förhoppningsvis även i bordtennis för Truls Möregårdh efter dagens semifinal. Alla spännande tävlingar och historiska ögonblick från sommarens olympiska spel i Paris finns att streama på Max och kan även ses på Kanal 5, som ramar in med studiosändningar från tidig morgon till midnatt.

Veckans höjdpunkter

Under den första veckan har Sverige kammat hem flera medaljer. Tara Babulfath lyckades efter en spännande och dramatisk semifinal vinna en bronsmedalj. Jenny Rissveds tog brons i mountainbike och Victor Lindgren kammade hem silvermedalj i luftgevär. Sarah Sjöström vann guld i en gren hon inte ens planerade att tävla i. 

Så många såg när Sverige tog medaljer på Kanal 5

Sarah Sjöström, 100 meter frisim, guldmedalj
Som mest följde 1,103 miljoner tittare när Sarah tog guld. 

Victor Lindgren, 10 meter luftgevär, silvermedalj 
Sivermedaljen pikade som mest med 318 000 tittare.  

Tara Babulfath, judo (48 kg, damer), bronsmedalj
511 000 tittare som mest när judokan tog brons. 

Jenny Rissveds, mountainbike, bronsmedalj 
Som mest såg 681 000 svenskar Rissveds bronslopp. 

Kommande höjdpunkter

Vi är nu inne i en avgörande fas av tävlingarna och de kommande dagarna bjuder på flera möjligheter att utöka Sveriges medaljsamling, inte minst inom bordtennis och friidrott där flera svenskar har chans till medalj. 

Friidrottsexpert Mustafa Mohamed ser fram emot de kommande tävlingarna och tror att några av våra atleter kan överraska.

- Något av det bästa med de olympiska spelen är att det alltid bjuds på överraskningar. Det finns svenska doldisar som i år tagit ett stort kliv i sin utveckling. Bland annat Erik Erlandsson och Julia Henriksson på 200 meter och Samuel Pihlström på 1500 meter. Det kommer bli lite extra kul att följa dem då jag tror att de kan överraska och prestera betydligt bättre än vad deras rankning visar, säger Mustafa Mohamed, friidrottsexpert för Warner Bros. Discovery. 

Simningsexpert Therese Alshammar är lika optimistisk när det gäller Sarah Sjöströms chanser på 50 meter frisim.

- Att Sarah är guldfavorit på 50 meter frisim har varit solklart de senaste sju åren. Hennes världsrekord, dominans och stabila supertider som hon levererat på distansen är untouchable. Allt kan hända i sport men efter en så extremt bra form, mental styrka och uppvisning på 100 meter frisim finns det med största sannolikhet ingen som kan stoppa hennes andra guld här på OS om några dagar, säger Therese Alshammar, simexpert för Warner Bros. Discovery.


Här är några viktiga tävlingar att hålla koll på under fredagen

14.00 - Ridsport, hoppning, final

14:00 - Handboll: Kroatien - Sverige, herrar

14:30 - Bordtennis - semifinal: Truls Möregårdh, Sverige - Hugo Calderano, Brasilien

18:15 - Friidrott: Tresteg, kval, damer

 

Hela fredagens schema med svenska deltagare:  

09.00 - Golf omgång 2, slagspel, herrar

09.00 - Skytte: Kval - Precision, damer

09.30 - Skytte: Kval - Dag 1, herrar

10:10 - Friidrott: Slägga, Grupp A, herrar

11:00 - Simning: Försökspass

11:10 - Friidrott: 1 500 m, Omgång 1, herrar

12:00 - Skytte: Kval - Rapid, Damer

12:03 - Simning, försöksheat, 4x 100 m medley, mixed

12:05 - Segling: Lopp 1, 470, Mixed

14.00 - Ridsport: hoppning, final

14:00 - Handboll: Kroatien - Sverige, herrar

14:03 - Segling: kvartsfinal, iQFOiL, Damer

14:30 - Bordtennis: Semifinal

15:30 - Kanot: Herrar, Slalomcross

18:15 - Friidrott: Tresteg, kval, damer

18:55 - Friidrott: kval - diskus, damer, grupp A

20:20 - Friidrott: kval - diskus, damer, grupp B

Sändningstider kan komma att ändras. För senast uppdaterad sändningsinfo - se tablåer.

De olympiska spelen 2024 i Paris blir en oförglömlig upplevelse som kombinerar sportens spänning med kulturens rikedom. Med 3800 timmar livesport på Max och Kanal 5, från tidig morgon till sen kväll, blir Warner Bros. Discovery hemmaplanen och det enda stället att se varje ögonblick från olympiska spelen i Paris 2024.

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

pressdesk