Premiär för Joel Segerdahls nya dokumentär "Jag är huligan” på discovery+

31 oktober 2023 - Senast uppdaterad 6 december 2023

Med unikt filmmaterial inifrån en svensk huliganfirma får vi följa människorna som använder våld i sitt lags namn, och ta del av när känslor och passion går till det extrema och på fel sida av lagboken. Vilka är de? Och varför slåss de?

I prisbelönade dokumentärfilmaren och journalisten Joel Segerdahls nya dokumentärserie på två delar Jag är Huligan tas vi med till en värld dit utomstående sällan släpps in.

Jag är huligan har premiär på discovery+ 1 november.

- Det här är en grupp människor som är oerhört omtalade, men ändå vet vi väldigt lite om dem. Jag ville skildra det som finns bakom masken, säger Joel Segerdahl.

Runt fotbollsklubbar i hela världen finns det människor som inte bara stöttar sitt favoritlag med flaggor och sång utan som även möts och slåss på bakgator och vid enskilda grustag.

De är villiga att till och med riskera fängelse i syfte att, som de ser det, skapa sig respekt hos motståndarnas supportrar. Det uttalade syftet är tudelat - att bära den egna klubben framåt, men också för att skapa gemenskap. De kallas ofta för huliganer.

Joel Segerdahl är journalist och dokumentärfilmare och utnämndes till Årets sportjournalist 2021. I nya dokumentärserien Jag är huligan får vi, med hjälp av unikt material inifrån en svensk huliganfirma, följa med människorna som slåss i sitt lags namn. Vilka är de? Och varför slåss de?

De båda delarna av dokumentären Jag är huligan får premiär på discovery+ 1 november.

Avsnitt 1: Jakten på slagsmål - Det är derby i Göteborg och spänd stämning på gatorna runt Gamla Ullevi. Inne på en bar väntar en grupp män otåligt i jakten på slagsmål.

Tittkopia 1

Avsnitt 2: Ett våldsamt liv - "Koppar" har levt ett våldsamt liv. Nu funderar han över om han gillar den person han ser i spegeln idag.

Tittkopia 2

Mer av Joel Segerdahl:

Missa inte heller Joel Segerdahls hyllade dokumentärserie Leriga rötter där ljuset flyttas från de stora arenorna till de små fotbollsplanerna i Europa. Långt ifrån toppens glamour och korruption. Se de första avsnitten här!

Kontakter

Johan Björck

PR Specialist

Sport, Alla mot Alla, Superstars, Smartare än en femteklassare, Över Atlanten, Älskar, älskar inteSenaste nytt