Säsong två av hyllade Alla utom vi med Björn Gustafsson och Alba August får premiär 21 maj på Max

2 maj 2024

Succéserien Alla utom vi, med Björn Gustafsson och Alba August i huvudrollerna, blev snabbt en tittarfavorit och rosad av kritikerna när den första säsongen släpptes. Nu har den efterlängtade andra säsongen premiär på nya streamingtjänsten Max som lanseras i Sverige den 21 maj. 

I den första säsongen av Alla utom vi fick tittarna följa Hilma (Alba August) och Ola (Björn Gustafsson) och deras dröm och kamp om att bilda familj, samtidigt som de kastas mellan hopp och förtvivlan och tacklar omgivningens goda råd om hur man bäst lyckas.  

Alla utom vi hyllades av såväl tittare som kritiker när den första säsongen släpptes, bara några dagar efter premiären var serien den mest streamade scriptade originalserien inom genren dramakomedi på discovery+.  

Nu har andra säsongen premiär på nya streamingtjänsten Max, den tar vid där första säsongen slutade och vi får veta vad svaret visade på graviditetstestet. Kommer drömmen om ett barn bli sann och lyckas dom hålla ihop när livspusslet, med renovering av sitt nya hem och Olas nya jobb, kommer emellan. Vi får återigen följa med Hilma och Ola i den känslomässiga berg-och-dalbana som jakten på familjelyckan kan innebära. 

- Det här är ett väldigt intressant projekt. Trots den förtvivlan som existerar i den här säsongen så finns det väldigt mycket värme där. Jag känner en enorm stolthet över säsong två och det känns otroligt roligt att den nu får premiär på Max. Det är en ny utveckling från första säsongen som jag tycker går på en spännande balansgång mellan drama och komedi, säger Björn Gustafsson. 

- Jag är väldigt stolt över säsong två. Det finns en smärta i den här säsongen som jag hoppas och tror kommer beröra. Sen tycker jag att serien är unik i sin ton och jag är stolt över att vi har lyckats hitta den även i den andra säsongen. Det är många som har skrivit och undrat om det kommer fler säsonger så det känns sjukt pirrigt. Och dessutom släpps den på en väldigt bra plattform som Max, säger Alba August 

Förutom Björn Gustafsson och Alba August ser vi dessutom Adam Lundgren, Malin Cederbladh, Christopher Wagelin, Göran Ragnerstam, Janna Granström, Edvin Törnblom med flera.  

Erik ”Jerka” Johansson, som gjorde regidebut i den första säsongen, har även varit med och utvecklat säsong 2 tillsammans med Sebastian Antonios Johansson, Malin Sohlman Möller, Björn Gustafsson och Alba August, samt Filip Tellander som regisserar.  

- Vi är otroligt glada och stolta över att Alla utom vi säsong 2 är en del av Max-lanseringen i Sverige. Teamet och hela casten med Björn och Alba i spetsen har gjort ett fantastiskt jobb med den andra säsongen - blandar träffsäker humor, dråpliga situationer, svärta, äkta känslor och skapar något alldeles unikt, säger Anne Appelberg, exekutiv producent Alla utom vi på Warner Bros. Discovery. 

Alla utom vi är en svensk adaption av den prisbelönta kanadensiska digitala humorserien How to buy a baby. Alla utom vi är producerad av Warner Bros ITVP (Älska mig).  

Säsong två (10 avsnitt) har premiär på Max den 21 maj.  

Kontakter

Linnéa Berglund

PR Specialist

Internationella titlar, This is Benjamin Ingrosso, Bianca, Naked Attraction Sverige