Sofia Wistam är tillbaka med en ny säsong av succéprogrammet Naked Attraction Sverige - premiär 13 augusti på Max

28 maj 2024

Den 13 augusti är Naked Attraction Sverige tillbaka med Sofia Wistam i spetsen med nya modiga deltagare som söker kärleken, utan kläder. Än en gång hoppar vi över den krångliga och ibland vilseledande vägen genom dejtingappar och redigerade bilder. Istället börjar vi där vissa dejter slutar - med den nakna sanningen.

Programmet har beskrivits som kittlande, snällt och bejakande i sitt sätt att avdramatisera nakenhet. Konceptet blev snabbt en publiksuccé världen över, och så även i Sverige. I första säsongen fick vi se när de modiga deltagarna introducerades för varandra, helt nakna, och Naked Attraction Sverige blev snabbt en tittarfavorit och levererade den starkaste premiären på discovery+ och Kanal 5 någonsin.

- Det känns så roligt att vara tillbaka med en ny säsong av Naked Attraction. Programmet visar verkligen ofiltrerat hur olika alla är, vilket engagerar och berör. Den nya säsongen är så bra, det blir mer kärlek, mer kemi och självklart, mer nakenhet, säger Sofia Wistam.

- Vi är så glada och stolta över att publikfavoriten Naked Attraction Sverige är tillbaka med fantastiska Sofia Wistam i spetsen. Det är så fint att än en gång få följa Sofia som med sin hjärtlighet och nyfikenhet tillsammans med de modiga deltagarna skapar en ny härlig säsong. Vi hoppas att tittarna ska tycka lika mycket om säsong två som vi gör, att programmet får fortsätta skapa engagemang och sprida budskapet om att alla kroppar är vackra och därmed bryter fördomar kring kroppsideal och normer, säger Ulrika Bokstad, exekutiv producent på Warner Bros. Discovery.  

I Naked Attraction testas dejting i omvänd ordning. Den brittiska förlagan skapades med syfte att utforska huruvida vi kan lita på våra primala instinkter för att hitta en partner. I tusentals år har människan baserat sitt val av partner på dessa instinkter, men i dag tenderar sociala medier ofta att förmedla orealistiska skönhetsideal, förvirrande filter och många val. Enligt en del psykologer och forskare hade det varit enklare att finna den rätta om vi kan gå rakt på den nakna sanningen i stället. Naked Attraction utforskar just det, genom att dejta i omvänd ordning och introducera deltagarna spritt språngande nakna för varandra. Vi befinner oss långt från den putsade digitala bild som många gånger presenteras i sociala medier på till exempel Tinder eller i Instagramvärlden. Här premieras istället alla utseenden och nakenhet avdramatiseras. Naked Attraction har hyllats som ett program som lyfter och visar på bredden av olika kroppars unika skönhet.

Naked Attraction Sverige är producerad av Baluba och den nya säsongen i sex delar kommer att sändas på Max och Kanal 5 med start 13 augusti.

Kontakter

Linnéa Berglund

PR Specialist

Internationella titlar, This is Benjamin Ingrosso, Bianca, Naked Attraction Sverige