Gå till huvudinnehåll

Stark start för Sverige i OS Paris 2024

27 juli 2024

Efter en spännande och dramatisk insats i bronsmatchen skrev Tara Babulfath historia genom att ta hem Sveriges första bronsmedalj i Judo och dessutom Sveriges första medalj vid de olympiska spelen i Paris 2024. Missa inga kommande medaljchanser på Max och Kanal 5.

Med 3800 timmar livesport på Max och Kanal 5 som ramar in med studio från morgon till kväll är Warner Bros. Discovery hemmaplan och det enda stället att se varje ögonblick från Olympiska spelen i Paris 2024.  

18-åriga Tara Babulfath från Stockholm är rankad 18e i världen och har flera meriter på sin lista; VM-brons 2024, VM-silver U18 2022, VM-brons U18 2023, EM-guld U18 2022, EM-silver U18 2021. Och nu – en bronsmedalj under olympiska spelen i Paris 2024.

Tara Babulfath blev klar för semifinal i judo efter att ha besegrat världsettan Assunta Scutto tidigare idag. Tara lyckades vinna med 10-0 och laddade om för semifinal mot trefaldiga världsmästaren japanskan, Natsumi Tsunoda. Semifinalen gick av stapeln vid 16.00, men här blev det tyvärr en japansk vinst efter förlängning. I bronsmatchen fortsatte däremot Tara med sin fantastiska form och besegrade Abiba Abuzhakynova vilket resulterade i en bronsmedalj för Sverige. Detta är en historisk seger och markerar Sveriges första medalj i Paris 2024. 

- Som hon gör det, väntan är över! Det är inte bara Tara som har tårar i ögonen, det är helt otroligt. Hatten av för Tara. Det här är en tjej som har gjort sin hemläxa, hon är precis i början av karriären. Det är helt ofattbart, säger Mia Hermansson, expertkommentator för Warner Bros. Discovery och Max

Se nästa medaljchans i simning som inleds 20.30 på Max och kan även ses på Kanal 5.

Cirka 21.30 är det dags igen för medaljtävling och detta i damernas 4x100m frisim. Medaljjakten ser du på Max och Kanal 5.

- Det ska bli oerhört kul att få se hur Sveriges lag kommer att formas. Med kvitton på extremt god form från Sarah och trots super-insatser från de yngre tjejerna Sara Junevik och Sofia Åstedt tror jag ändå att förbundskaptenen Martina tar in Louise Hansson i laget tack vare hennes rutin och tidigare fina resultat. Med Sarah, Michelle, Louise och förmodligen Junevik, som i morse var snäppet snabbare än Sofia, tror jag att de med lite tur i taktiken kan stå upp mot de andra lagen så pass bra att det kanske finns en medalj i sikte, säger Therese Alshammar, expert inom simning för Warner Bros. Discovery och Max.

De olympiska spelen 2024 i Paris blir en oförglömlig upplevelse som kombinerar sportens spänning med kulturens rikedom. Med 3800 timmar livesport på Max och Kanal 5, från tidig morgon till sen kväll, blir Warner Bros. Discovery hemmaplanen och det enda stället att se varje ögonblick från olympiska spelen i Paris 2024.

Kontakter

Johan Björck

PR Specialist

Sport, Alla mot Alla, Superstars, Smartare än en femteklassare, Över Atlanten, Älskar, älskar inte



Warner Bros. Discovery pressdesk

pressdesk