Gå till huvudinnehåll

Tareq Taylor och Sofia Ståhl spelar in nytt program - premiär i vår på Kanal 5 och Max

19 september 2024

Stjärnkocken Tareq Taylor och hälsocoachen Sofia Ståhl ska tillsammans bygga sin gemensamma skärgårdsdröm, och allt görs av nybörjarbyggarna Tareq och Sofia själva. Vi följer paret när de kastas in i en av sina största utmaningar – att bygga hus helt på egen hand. Utmaningen blir inte mindre när de mitt i planerandet får reda på att de ska få sitt första gemensamma barn. Hur ska de få ihop allt? Det får vi se i det nya programmet som får premiär på Kanal 5 och Max våren 2025.

- Det här är kul, både jag och Sofia gillar att kavla upp ärmarna när vi ger oss in i det okända och vi har ju storslagna planer för bygget. Och vi har bestämt oss för att göra det här tillsammans - helt på egen hand. Det är en otroligt spännande tid, nu utmanar vi oss själva minst sagt, säger Tareq Taylor.

Tareq Taylor och Sofia Ståhl ska tillsammans förvandla sitt lilla hus till en stor skärgårdsidyllisk grosshandlarvilla med många tidstypiska snickardetaljer där familjen ska bo. Vi följer paret när de ställs inför en av sina största utmaningar hittills - att bygga hus helt på egen hand. Tareq och Sofia har storslagna planer för skärgårdsidyllen med att bygga allt ifrån bageri, hönsgård, trädgårdsland till vinkällare. Med både entusiasm och beslutsamhet tar de sig an projektet, och vi får en unik inblick i deras resa, fylld av både glädje och prövningar. Har de tagit sig vatten över huvudet?

- Jag har för första gången i livet blivit lite mer av realisten, Tareq drömmer väldigt stort och har tendenser att ändra sig en hel del. Det är väldigt roligt för vi har ju absolut ingen aning om vad vi egentligen gett oss in på, så många timmar läggs på att lära oss själva, säger Sofia Ståhl.

Ett par nybörjarbyggare med ett barn på väg och ett oerhört ambitiöst byggprojekt, hur ska det gå? Irriterande enkelt eller katastrofalt dåligt? Det får vi se!

- Tareq och Sofia är fantastiskt underhållande och de visar att med stort mod är hälften vunnet. Tareq ser inga problem med att bygga hus själv och Sofia låter sig ryckas med men förblir mer realistisk. Vi är oerhört stolta över att få bjuda in tittarna på deras spännande resa mot skärgårdsdrömmen, där de helt transparent och generöst delar sitt liv med oss, säger Ulrika Bokstad exekutiv producent Warner Bros. Discovery.

Det nya programmet spelas in och produceras av Niklas Nyberg / WBITVP med premiär våren 2025 på Max och Kanal 5.

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

pressdesk