Therese Alshammar ansluter till Warner Bros. Discovery och Olympiska spelen i Paris 2024

2 februari 2024 - Senast uppdaterad 7 februari 2024

Två gånger har hon blivit utnämnd till Årets kvinnliga idrottare och med sina tre olympiska medaljer och ännu fler VM-medaljer är hon en av Sveriges bästa tävlingssimmare genom tiderna. Nu välkomnar Warner Bros. Discovery Therese Alshammar som ny expert till sommarens Olympiska spel i Paris 2024.

Olympiska sommarspelen i Paris 2024 närmar sig med stormsteg och med de exklusiva live-sändningsrättigheterna såväl som det enda stället att streama varje ögonblick av Paris 2024 fortsätter Warner Bros. Discovery att vara hemmaplan för de Olympiska spelen i Europa som denna gång hålls i Paris.  

Med sex månader kvar tills den olympiska elden tänds varvar Warner Bros. Discovery upp på allvar när Therese Alshammar förstärker den redan starka trupp som kommer vägleda tittarna under Olympiska spelen i Paris. 

- Jag ser mycket fram emot att representera Sverige ännu en gång under Olympiska spelen, men denna gång vid sidan om, som expert för Warner Bros. Discovery. De Olympiska spelen berör så många människor så att få vara en del av mästerskapet i Paris och få vägleda tittarna i förhoppningsvis många svenska framgångar känns verkligen roligt säger Warner Bros. Discoverys senaste expertvärvning Therese Alshammar.  

Sen tidigare står det klart att även OS-guldmedaljören Carolina Klüft gör comeback som expert hos Warner Bros. Discovery. 

- Det här är en riktig smällkaramell som vi är oerhört stolta över att meddela. Tessan tillhör det absoluta toppskiktet av svenska idrottare och hennes gedigna erfarenhet och kunskap inom simsporten kommer berika OS-sändningarna på ett väldigt fint sätt, säger John Witt, projektledare för OS på discovery+. 

Warner Bros. Discovery har exklusiva rättigheter till all live-action från Paris 2024. Från 2026 till 2032 har Warner Bros. Discovery och SVT gemensamma rättigheter till livesändningar från olympiska spelen enligt ett separat avtal med Internationella Olympiska Kommittén (IOC) och European Broadcasting Union (EBU).   

Olympiska sommarspelen 2024 markerar det trettiotredje sommarspelen och tar vid 26 juli och fortgår till 11 augusti. Frankrike står som värd för tredje gången och sommarspelen blir det första I historien som kommer ha lika många män som kvinnor bland de tävlande. 

Kontakter

Johan Björck

PR Specialist

Sport, Alla mot Alla, Superstars, Smartare än en femteklassare, Över Atlanten, Älskar, älskar inteSenaste nytt