This is Benjamin Ingrosso har premiär 21 maj på Max - se trailer här

15 maj 2024

Benjamin Ingrosso har kommit att bli en av Sveriges mest folkkära artister och han har belönats med priser på bland annat Grammis, Rockbjörnen och Kristallen. Nu släpps den officiella trailern för den nya dokumentärserien där tittarna kommer att få ta del av en Benjamin vi inte tidigare sett. This is Benjamin Ingrosso är ett intimt porträtt av en ung, begåvad artist på resan mot sin barndomsdröm, att bli en internationell stjärna. Dokumentären har premiär den 21 maj på Max.  

Se trailer här

This is Benjamin Ingrosso följer Benjamin från hans tidiga år som barnstjärna fram till idag och hur han tillsammans med sitt nya team nu har målet inställt på den internationella scenen och visionen om att bli Sveriges mest framstående manliga musikexport. Genom intima intervjuer och exklusiva bilder får vi ta del av Benjamins innersta tankar och känslor, om kärleken till musiken och en ständig strävan efter bekräftelse.   

- Det här är ett nytt kapitel av mitt liv både som artist och som person och i den här dokumentären kommer man få se andra sidor av mig och följa mig på en mer personlig och nära nivå än tidigare. Det känns spännande att få blicka tillbaka tillsammans och även visa början av en, för mig, ny och outforskad resa säger Benjamin Ingrosso.   

Dokumentärserien är skapad av två av Benjamins bästa vänner, rutinerade filmarna Jacob Rangnitt (regissör) och Oskar Fagerström (producent) som genom sin personliga relation har skapat en helt unik dokumentär där tittaren får ta del av en Benjamin Ingrosso vi inte tidigare har sett.   

- Ambitionen är att bjuda in tittaren bakom kulisserna för att ge en djupare förståelse för Benjamin som person på ett intimt och nära sätt. Vi vill skildra hans resa från barndomens scen till strålkastarljuset och utforska hans innersta tankar och eviga jakt efter sin stora dröm säger Jacob Rangnitt och Oskar Fagerström som står bakom dokumentären och produktionsbolaget ALL ABOUT.   

- Benjamin är en multitalang och trots hans unga ålder har han varit i rampljuset i 17 år och levererat underhållning i toppklass. Det känns otroligt kul att publiken får följa honom i den här dokumentärfilmserien som också blir den första svenska Originalserien på nya streamingtjänsten Max, säger Susanne Söderberg, exekutiv producent för This is Benjamin Ingrosso på Warner Bros. Discovery.   

Dokumentärserien är skapad, regisserad och producerad av Jacob Rangnitt och Oskar Fagerström; ALL ABOUT för Warner Bros. Discovery. Exekutiv producent för ALL ABOUT är Christian Larson, bland annat känd för dokumentärerna Take One och Leave the World Behind om DJ-trion Swedish House Mafia.   

This is Benjamin Ingrosso är första delen i dokumentärserien och har premiär på Max den 21 maj, kommande delar av serien kommer att ha premiär längre fram.

Kontakter

Linnéa Berglund

PR Specialist

Internationella titlar, This is Benjamin Ingrosso, Bianca, Naked Attraction Sverige