Gå till huvudinnehåll

Tittarsuccé efter helgens medaljskörd

5 augusti 2024

Helgens tävlingar resulterade i flera framgångar för Sverige. Truls Möregårdh tog hem en silvermedalj i finalmatchen i bordtennis mot den dubbla regerande kinesiske världsmästaren Fan Zhendong. Sarah Sjöström kammade hem en ny guldmedalj i 50 meter frisim. Duon Vilma Bobeck och Rebecca Netzler tog silver i segling. Både herrarna och damerna i Sveriges handbollslag tog sig vidare till kvartsfinal och likaså beachvolleybollparet Åhman och Hellvig. Nu går vi in i sista veckan av de olympiska spelen i Paris 2024, och det finns fortfarande svenskar att hålla koll på. Missa inga ögonblick på Max.

Truls Möregårdh spelade under helgen OS-final i bordtennis och tog hem en silvermedalj. Finalen visades på Kanal 5 och enligt preliminära siffror sågs matchen av nära en miljon tittare. Utöver Truls framgång tog Sarah Sjöström hem sin andra guldmedalj i Paris, denna gång i 50 meter frisim och enligt preliminära siffror satt över 1,2 miljoner svenska tv-tittare bänkade framför Kanal 5 och såg Sarah triumfera i bassängen. För den som missade de historiska ögonblicken finns de att återse på Max.

Under kommande vecka av de olympiska spelen i Paris 2024 finns det många spännande friidrottshändelser att se fram emot för svenska fans. En av höjdpunkterna är Armand Duplantis i stavhopp som redan ikväll hoppar för guldmedalj.

– Ikväll får vi se en av de olympiska spelens största stjärnor, oavsett idrott. Han är svensk och kan slå världsrekord ikväll på Stade de France. Jag ser så mycket fram emot att se Mondo, friidrottens gigant, leverera underhållning i världsklass. Utifrån ett svenskt perspektiv har vi Vanessa Kamga, som imponerande tog sig vidare till kvällens final i diskus efter att ha slagit svenskt rekord i sitt första kast i kvalet. Sedan har vi Daniel Ståhl som jagar medalj i finalen. Vi får heller inte glömma Andreas Kramer, som innan spelen visat storform på 800 meter. Som en bubblare kastar jag in Carl Bengtström som har möjlighet att ta sig till final. Vi har en härlig friidrottsvecka framför oss med andra ord, säger Carolina Klüft, friidrottsexpert för Max.

Även friidrottskommentatorn Tommy Åström ser Armand ”Mondo" Duplantis stavhoppsfinal i Paris denna måndagskväll som en av de stora händelserna samtidigt som han ser även fram emot svenska OS-debutanten Vanessa Kamga som är med i damernas diskusfinal efter svenskt rekord i kvalet. 

- Mondo är världens främste friidrottare sett till dominans i sin gren. Om han försvarar sitt OS-Guld och dessutom sätter världsrekord här i Paris så är karriären närmast fulländad redan som 24-åring, säger Tommy Åström, friidrottskommentator på Max.

Tommy Åströms kommande friidrottshöjdpunkter

Den sista OS-veckan sprakar av friidrottshöjdare. Tisdag ska suveräne norrmannen Jakob Ingebrigtsen försöka vinna ytterligare ett OS-Guld på 1500 meter. Onsdag upplever vi Daniel Ståhl i en ny stor diskusfinal efter VM-bragden i Budapest ifjol. Torsdag ska 100-metersvinnaren Noah Lyles försöka ta ytterligare ett guld, den här gången på 200 meter. Fredag har vi svenska finalförhoppningar i kulstötning med Fanny Roos och Axelina Johansson. Lördag kan Andreas Kramer bli den första svenska OS-finalisten på herrarnas 800 meter på mer än 70 år. 

De olympiska spelen 2024 i Paris blir en oförglömlig upplevelse som kombinerar sportens spänning med kulturens rikedom. Med 3800 timmar livesport på Max och Kanal 5, från tidig morgon till sen kväll, blir Warner Bros. Discovery hemmaplanen och det enda stället att se varje ögonblick från olympiska spelen i Paris 2024.

Kontakter

Johan Björck

PR Specialist

Sport, Alla mot Alla, Superstars, Smartare än en femteklassare, Över Atlanten, Älskar, älskar inte



Warner Bros. Discovery pressdesk

pressdesk