Gå till huvudinnehåll

Tittarsuccé för Kanal 5 och Max hela premiärveckan

6 september 2024

Denna vecka har Kanal 5 och Max haft premiär för tre helt nya program och dessutom sex säsongspremiärer av redan etablerade tittarfavoriter. Och tv-publiken strömmade till. Kanal 5 var största kommersiella kanal under nya prime time-sloten 21.00 till 22.30 hela veckan måndag till torsdag, och nya programmet Fångat på polisens kamera har dubblerat tittarandelen kl 19.00-20.00. Och samtliga höstpremiärer går som tåget på Max. Hittills utgör premiärerna de åtta mest sedda programmen på Max denna vecka.

- Jag är så himla stolt och glad idag. Och tacksam för alla fantastiska människor bakom och framför kameran som gjort att alla de här olika programmen blivit så bra. Det är ett ordentligt kvitto på den bredd och den styrka vi har när vi alla jobbar tillsammans, säger Axel Eriksson, VP Content and Programming, Warner Bros. Discovery.

Denna vecka har Kanal 5 rullat ut nio premiärer - nya storsatsningarna The Floor Sverige och Race Across the world Sverige, nya blåljusprogrammet Fångat på polisens kamera och dessutom säsongspremiärer för tittarfavoriter som Kompani Svan, Över Atlanten, Jeopardy! och Wahlgrens värld. Nytt för i år är även att programmen som startar kl 21 förlängts från en timme till en och en halv.

Och den nya strategin har lönat sig. Enligt preliminära siffror från MMS är Kanal 5 största kommersiella kanal mellan kl 21.00 och 22.30 - samtliga kvällar måndag till torsdag. Dessutom har nya formatet Fångat på polisens kamera mer än dubblat tittarandelarna mellan kl 19 och 20 samtliga fyra dagar jämfört med motsvarande period förra året.

- Det är inte utan fjärilar i magen man går in i en lanseringsvecka, särskilt när man dessutom gör den här typen av förändringar. Därför känns det extra kul att få det här otroliga resultatet. Jag hoppas att alla som bidragit till den här finfina lanseringen firar i helgen, för de är de verkligen värda, säger Axel Eriksson.

Kanal 5 var även största kanal av alla inklusive SVT under tisdagen kl 21.00-22.30 med säsongspremiären av Över Atlanten. Och tittarna bänkade sig inte bara framför Kanal 5, samtliga nya program går oerhört starkt på Max. Av de tio mest sedda av alla program på streamingtjänsten denna vecka tar veckans premiärer de åtta första platserna, med streamingraketen Wahlgrens värld som ohotad etta.

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

pressdesk