Warner Bros. Discovery förlänger exklusiva Wimbledon-rättigheter i Sverige och Europa för Eurosport och Max

30 maj 2024

  • Tennismästerskapen i Wimbledon kommer att fortsätta att visas på Warner Bros. Discoverys kanaler och plattformar genom en ny långsiktig förlängning av rättigheterna med The All England Lawn Tennis Club

  • Eurosport och Max kommer att vara exklusiv hemmaplan för Wimbledon i Sverige och totalt 11 marknader i Europa, med varje singel- och dubbelmatch, inklusive kval, som visas live och on-demand

Världens mest prestigefyllda tennisevenemang på gräs kommer att finnas kvar på Warner Bros. Discoverys (WBD) kanaler och plattformar på 11 marknader i Europa genom ett nytt långsiktigt avtal med The All England Lawn Tennis Club.  

- Vi har en härlig tennissommar att se fram emot och vi är glada över att ha förlängt de exklusiva Wimbledon-rättigheterna. Fans kommer fortsatt kunna njuta av den oöverträffade spänningen i denna ikoniska turnering, och tittarna kommer att kunna följa varje match, och varje serve på Eurosport och Max, säger Maja Kjellman, Sports Director Warner Bros. Discovery Sverige. 

Sändningssamarbetet innebär att tennismästerskapen i Wimbledon kommer att fortsätta att visas på Eurosport i Sverige, Belgien, Bulgarien, Tjeckien, Finland, Ungern, Island, Nederländerna, Norge, Rumänien och Slovakien. Varje match kommer att streamas på Max*, WBD:s nya förbättrade streamingtjänst, på utvalda marknader. Detta förlänger Eurosports exklusiva rättigheter i dessa territorier till mer än ett decennium efter att Eurosport först började visa Wimbledon på flera marknader 2016**. 

Det nya avtalet innebär att Eurosport kommer att vara exklusiv hemmaplan för varje Grand Slam-turnering i dessa territorier, och tillsammans med Max det enda stället att se varje match från varje bana från Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon och US Open - samt varje poäng från de olympiska spelen i Paris 2024. 

-Vår livetennisportfölj omfattar de största evenemangen inom sporten och vi har ett etablerat rykte för att fortsätta skala upp banbrytande Grand Slam-bevakning till en ständigt ökande publik över hela Europa. Vi är glada över att kunna förlänga vårt mycket framgångsrika partnerskap med All England Club, vilket gör det möjligt för oss att fortsätta investera i vår sändningsproduktion, att ständigt förnya oss och hitta nya och ännu mer uppslukande sätt att engagera tennisfans med vår livebevakning och vårt innehållserbjudande, säger Trojan Paillot, SVP Sports Rights Acquisitions and Syndications på Warner Bros. Discovery Sports Europe. 

- Efter att redan ha engagerat rekordpublik för vår exklusiva Australian Open-bevakning i år har vi en otrolig tennissommar framför oss när vi fortsätter att koppla samman fans med varje spelare i varje match från Roland-Garros, Wimbledon, US Open samt med de kommande olympiska spelen som även blir en del av detta monumentala tennisår, säger Trojan Paillot. 

WBD:s bevakning av tennismästerskapen i Wimbledon börjar med kvalomgångarna från och med måndagen den 24 juni för Eurosport-tittare i Sverige, Belgien, Bulgarien, Tjeckien, Finland, Ungern, Island, Nederländerna, Norge, Rumänien och Slovakien och streamas på Max på utvalda marknader. Den enda Grand Slam-turneringen på gräs utgör en del av WBD:s spektakulära sportsommar, som inkluderar 5 000 timmars direktsänt innehåll från ett stort antal sporter, inklusive varje minut av de olympiska spelen i Paris 2024. 

*Sedan den 21 maj finns Max tillgängligt i Norden, Iberiska halvön samt Central- och Östeuropa. Från och med den 11 juni kommer Max att lanseras i Frankrike och Polen, och ett förbättrat HBO Max kommer att lanseras i Belgien och Nederländerna. Max kommer inte att vara tillgängligt på Island. 

**Eurosport visade Wimbledon för första gången i Belgien 2015.

Kontakter

Warner Bros. Discovery pressdesk

pressdesk