Gå till huvudinnehåll

Stugdrömmar säsong två: Kan man ha en stugdröm i centrala Stockholm?

17 september 2024

Sveriges hantverkarduo Johnnie Krigström och Mattias Särnholm är tillbaka i tv-rutan med en ny säsong av Stugdrömmar. Imorgon besöker vännerna Tanto för att rusta upp en gammal kolonilott. Med hjälp av inredaren Gustav Ovland ska Johnnie och Mattias omvandla kolonilotten till en idyllisk stugdröm.

I Stugdrömmar ger sig Johnnie och Mattias ut på vägarna för att förverkliga drömmar åt några lyckliga personer genom att renovera unika och exceptionella stugor. Fokus ligger på att bevara det ursprungliga, samtidigt som stugorna förnyas och görs mer funktionella. Med sig under säsongen har de inredaren Gustav Ovland och inredningsarkitekten Frida Wanselius, som sätter sin unika prägel på stugornas interiörer och ger dem nytt liv.

Under säsongen bjuds vi på spännande möten med husägare på unika platser runt om i landet. Vi får bland annat se när en cirkusvagn på Österlen genomgår en omvandling, Doktor Mikael och Lotta Engberg önskar ett eget krypin på Västkusten när barnbarnen kommer på besök, The Hives trummisen Christian Grahn har funnit sitt paradis mitt i skogen som saknar en bastu, en kolonilott i Tanto med grön oas blir till den stugdröm som ägaren drömt om, och ett gammalt måleri på Öland får ett ansiktslyft. Allt detta och många fler iögonfallande smultronställen får vi ta del av under säsongen tillsammans med Johnnie och Mattias, med hjälp av inredaren Gustav Ovland och inredningsarkitekten Frida Wanselius.

- Det finns så många fantastiska platser och stugor runtomkring vårt avlånga land som vi både har lyckan att få besöka samtidigt som vi får hjälpa till att bevara dessa. Vetskapen av att även kommande generationer får chans att skapa sig minnen förknippade till stugorna vi besöker och fixar upp ger en otrolig kick, säger Mattias Särnholm.  

Stugdrömmar streamar på Max och sänds onsdagar kl.20.00 på Kanal 5

 

Avsnitt 1: Torpet i Kungsör - se avsnittet här. 

Anna drömmer om att renovera köket i sitt hyrda torp i Kungsör. Byggteamet tänker flytta köket till matsalen. Men kommer Anna att gilla det?

Avsnitt 2: Cirkusvagnen på Österlen - se avsnittet här. 

Johnnie, Mattias och inredaren Frida ska på bara fyra dagar försöka förvandla en cirkusvagn till ett tiny house. Hinner de klart i tid?

Avsnitt 3: Kolonilotten i Tanto – se förhandstitt här.

Johnnie, Mattias och Gustav ska på bara fyra dagar försöka förverkliga Katjas dröm om en prunkande kolonilott. Men vädret sätter käppar i hjulet!

Kontakter

Clara S:t Cyr

PR Specialist

Presskontakt Wahlgrens värld, Här är ditt kylskåp, Stugdrömmar